Team Vlietland sluit seizoen af

Marilyn Houben, Claire Smits, Jet Wesselman, Babs de Haan en Rosalie Duin van GVT-team Vlietland (3e divisie) hebben zaterdag in Beverwijk hun derde en laatste competitiewedstrijd geturnd.

De balk was het minst succesvolle toestel voor het team, uitgezonderd Babs de Haan vielen alle turnsters van die lastige toestel af. Dit verlies moest op de andere toestellen worden gecompenseerd. Dat gebeurde al direct op het tweede onderdeel, de vloer, waarbij Marilyn Houben de hoogste score van de dag behaalde. Vervolgens liet Babs de Haan haar beste vloeroefening van het seizoen zien en ook Rosalie wordt elke keer sterker. Jet Wesselman leverde met haar vloeroefening een mooi visitekaartje af. Ook op sprong behaalde Babs de Haan de hoogste score, met een half-in-half-uit sprong. Ook Marilyn Houben voerde deze sprong uit, maar die werd iets lager gewaardeerd. Claire Smits liep tijdens de sprong een lastige polsblessure op en moest de wedstrijd staken. Op het laatste onderdeel, de brug, kwamen de turnsters goed uit de verf.

Team Vlietland heeft dit seizoen een mooie groei doorgemaakt en heeft zichtbaar veel geleerd. Na deze laatste wedstrijd zal snel bekend worden welke deelnemers doorstromen naar de regiofinale die op 2 juni wordt gehouden.