Koninginneloop door Oosterend

Bij dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend gaat maandag 29 april, een dag voor Koninginnedag, de 23ste Koninginneloop van start.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan vanaf 18.15 uur in het dorpshuis, ingang Bijenkorfweg. De jeugd van tien tot en met twaalf jaar, die 1000 meter loopt, start als eerste, om 19.15 uur. De jongere jeugd, die dezelfde afstand loopt, wordt een minuut later weggeschoten. De jeugd loopt via Bijenkorfweg en Mulderstraat, door Vliestraat, Oesterstraat, Kerkplein en Peperstraat terug naar de Bijenkorfweg.

De volwassenen starten om 19.45 uur en lopen via Bijenkorfweg en Mulderstraat door Vliestraat, Oesterstraat, Achtertune, Ankerstraat en Peperstraat terug naar de Bijenkorfweg, een ronde van ongeveer 1700 meter. De organisatie hoopt dat aanwonenden de route zoveel mogelijk vrij willen houden. Deelnemers lopen de route één, twee, drie of vijf keer. Deelname kost €4,- voor volwassenen en €2,- voor jeugd tot en met zestien jaar. Leden van AVTexel genieten voordeel. De prijsuitreiking vindt direct na afloop plaats in De Bijenkorf, de uitslagen worden gepubliceerd via www.avtexel.nl. Een drankje of ijsje na afloop wordt aangeboden door het dorpshuis. Er zijn in alle categorieën prijzen te winnen.