Het team van De Zwarte Skeepe eindigde in Amersfoort op een eerste plaats.
Het team van De Zwarte Skeepe eindigde in Amersfoort op een eerste plaats. Foto: Ineke Zijm-Jansen

Prijzenregen bij Zwarte Skeepe

De schutters van handboogcollectief De Zwarte Skeepe zijn zondag in Amersfoort op een eerste plaats geƫindigd bij het 25 meter-1 pijl-toernooi van rayon Noord.

Bij dit toernooi werden de individuele en de teamwedstrijd gelijktijdig verschoten. Evaline van Weerlee behaalde met 372 punten de eerste plaats bij de dames recurve klasse 3, Hans Rinkema werd met 417 punten tweede bij de recurve heren-masters klasse 2. Kees Zijm schoot 376 punten in de recurve heren-veteranen klasse 2 en eiste daarmee ook de tweede plaats voor zich op. Joop Seepma liet 378 punten noteren in de recurve heren-veteranen, wat ook goed was voor een tweede plaats. Willem Vlas behaalde met zijn longbow 314 punten, goed voor de eerste plaats in de recurve heren-veteranen klasse 4. Met een totaalscore van 1.857 punten eindigden de Texelse schutters op de eerste plaats in de teamwedstrijd. Zij werden na afoop door de wedstrijdleider van rayon 1 uitgenodigd voor de wedstrijden om de NHB-beker, die later dit jaar verschoten worden.

Het 1-pijlsysteem dateert uit de tijd dat het moelijk was meerder pijlen te maken met dezelfde karakteristiek. Het systeem bestaat nog steeds, maar veel schutters vinden het een te lastige discipline.