Podiumplaatsen voor turners GOS

Lente van der Vis en Caleta Kager van gymvereniging GOS uit Oudeschild hebben zaterdag een tweede en een derde plaats behaald in de rayonfinale van de zevende divisie (pupillen 2).

Luna Marina Hidalgo behaalde bij deze wedstrijd, die in Heerhugowaard werd gehouden, een zevende plaats in de zesde divisie pupillen 1. Zij begon met een mooie oefening op de balk, wat haar een vijfde plaats opleverde. Ook op vloer turnde ze een nette oefening, al lukte de handstand-doorrol niet helemaal. Met 11,15 punten voor vloer ging ze door naar de sprong, niet haar beste toestel. Hier scoorde ze 11,00 punten. Op de ongelijke brug, haar favoriet, liet ze een prachtige oefening zien. Zelfs de afsprong, met ophurken streksprong, ging goed. De jury beloonde haar daarvoor met 12,30 punten.

Lente van der Vis en Caleta Kager begonnen met de vloeroefening. Beiden lieten een nette oefening zien, die hen beiden 12,50 punten opleverde. Op sprong liet Van der Vis een mooie handstand-overslag zien, die beloond werd met 12,65 punten. Kager kreeg voor dezelfde figuur 12,40 punten. Beiden lieten zien goed uit de voeten te kunnen op de ongelijke brug. Caleta Kager turnde een mooie oefening, die ondanks wat kromme benen bij de afsprong goed was voor 13,20 punten. De afsprong van Lente van der Vis was strakker en zij verdiende 13,40 punten. Het laatste toestel was de gevreesde balk. Na een peptalk van de trainer lukte het de meiden een mooie oefening te laten zien, die Caleta Kager 12,30 punten opleverde. Voor Lente van der Vis betekende deze oefening het verschil tussen de eerste en de tweede plaats en ze haalde alles uit de kast. Ook zij turnde heel netjes, maar liet punten liggen bij de sisonne en kwam niet verder dan 12,90 punten en een tweede plaats.

Workshop

weerbaarheid

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de workshop weerbaarheid die speciaal voor tieners en jongeren wordt gegeven door kickbokser Krista Fleming.

De workshop wordt gegeven tijdens de finale van de nationale Sportweek op zaterdag 27 april, van 12.00 tot 13.00 uur bij de stand van Young 4 Ever, vlak naast OSG De Hogeberg. Krista Fleming was Nederlands, Europees en wereldkampioen kickboksen en heeft een eigen sportcentrum. Deelname aan de workshop is gratis, aanmelden kan via www.sportservicetexel.nl of info@young4ever.nl. Er kunnen maximaal dertig deelnemers meedoen.