Veilingmeester Hank Witte verkeerde in topvorm en hield de stemming er in. (Foto Frans Hopman)
Veilingmeester Hank Witte verkeerde in topvorm en hield de stemming er in. (Foto Frans Hopman) Foto: Frans Hopman

Kerkenveiling brengt €11.000,- op

Volop reuring, gezelligheid en een opbrengst die naar tevredenheid stemt. Dat is het resultaat van de kerkenveiling die zaterdagavond in de schuur van Jos Witte aan de Maricoweg werd gehouden.

Vol spanning hield hielden de bezoekers aan het eind van de kerkenveiling de adem in. Hoeveel zou het klapstuk, een TESO-aandeel, opleveren? Er was al op geboden, maar om de eindprijs te bepalen werd stap voor stap afgemijnd. Toen plots iemand 'mijn!' riep, was de spanning verbroken en klonk er een daverend applaus. Het Teso-aandeel bleek 6.350 euro te hebben opgebracht. In totaal was de veiling van de Rooms Katholieke Parochie Texel goed voor een opbrengst van circa €11.000,-, bestemd voor de glas-in-lood ramen en orgels.

De avond in de grote schuur van Jos Witte aan de Maricoweg in Den Burg werd prima bezocht en verliep geanimeerd. Veilingmeester Hank Witte verkeerde in topvorm. Met kwinkslagen hield hij de stemming en de vaart er in. Zo'n 160 kavels passeerden de revue, van een zelfgebakken appeltaart en een klusjesman voor drie uur tot een seniorenbed ('van tante Truus') en een Afrikaans masker van de befaamde pater Witte.

Enkele spullen, waaronder een aantal oude kerkbanken, bleven achter maar zijn nog wel te koop via Hank Witte, tel. 312918 of 06-22907075.