ZDH verspeelt zege

in blessuretijd

Keeper Daniël Bakker leek ZDH zondag aan de broodnodige overwinning te helpen door twee strafschoppen te stoppen. Diep in blessuretijd had hij echter geen antwoord op een inzet uit een corner, waardoor de gasten van DWOW alsnog langszij kwamen: 3-3.

Coach Gerard Boogaard kon beschikken over een selectie van veertien voetballers, onder wie Pieter-Jan Eelman, de topscorer van vorig jaar, die aan zijn schouder is geopereerd en dit seizoen nog niet eerder in actie kwam.

DWOW nam het initiatief, maar de beste kansen waren voor ZDH, dat na een kwartier op voorsprong kwam. Jelmer Bomas kreeg daarbij hulp van de doelman van DWOW, die een zeker niet onhoudbaar schot liet glippen. Na een half uurtje beging Hidde Struick, die zijn 100ste competitiewedstrijd speelde, een lichte overtreding. De wel erg strenge scheidsrechter Drijver zag hier een strafschop in. De poging vanaf elf meter was daarna zo zwak, dat keeper Bakker de bal zelfs klemvast kon pakken.

Een paar minuten voor rust kwam DWOW met een volley van dichtbij alsnog op gelijke hoogte. ZDH toonde veerkracht in de persoon van Eelman, die na een stevig duel goed doorging en vanaf links voorzette op Jonas Leenhouts, die knap intikte.

Na rust bleef de moegestreden Eelman achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Mike de Bruijn, die voor de aftrap in het zonnetje was gezet omdat hij donderdag tegen Texel'94 zijn 300ste competitiewedstrijd speelde.

DWOW scoorde uit een mooie aanval al snel 2-2 en daarna had ZDH het erg moeilijk tegen de soepel combinerende tegenstander. Uit het niets werd het echter 3-2 voor de thuisploeg, toen Bomas de keeper kansloos liet met een prachtig krullend schot in de kruising.

Het vervolg was bloedstollend. DWOW viel verwoed aan, maar de beste kansen bleven voor ZDH. Ook een tweede penalty, toegekend na een overtreding van Struick, bleek niet aan DWOW besteed.

Tien minuten voor tijd was Hans Berbée te laat met een sliding en kreeg hij zijn tweede gele kaart. Daarna was het alle hens aan dek voor ZDH, dat zwaar onder druk kwam te staan. Lang bleef de thuisploeg overeind, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd viel de gelijkmaker alsnog. Zuur, vooral omdat concurrenten Berdos en Schagen wel wisten te winnen, zodat de strijd tegen degradatie erg spannend blijft.

Zondag komt DTS op bezoek. Eerder dit seizoen verloren de Hoornders met 2-0 van deze ploeg.