Bob Dylan.
Bob Dylan.

Avond met Bob Dylan in Texelhoeve

In de Texelhoeve in de Kogerstraat in Den Burg wordt zaterdag 4 mei een Bob-Dylanavond gehouden, waarbij songs van Dylan worden uitgevoerd door een groep ervaren muzikanten.

In ruim dertig nummers maken de luisteraars een reis door meer dan veertig jaar muziek van Dylan. Van alle spraakmakende albums brengt de band wel één of meer songs, van de early sixties tot nu. Het belooft een muzikale, sfeervolle avond te worden, die om 20.30 uur begint. De toegang is gratis. De band bestaat uit drummer Hans Vlaming, Rikus Kloosterhuis op bas, Nils Lely op sologitaar en twee leadzangers/gitaristen Hans Hopman en Jaap Dros, die beiden een heel arsenaal van Dylansongs op het repertoire hebben.

De luisteraar kan er op rekenen dat songs als Hurricane, Tangled up in blue, Make you feel my love, The times they're a changing, I want you, Isis de revue zullen passeren. e band wisselt felle protestsongs af met romantische songs als I'll be your baby tonight, het spirituele Man gave names to the animals en het humoristische en poëtisch briljante Black Diamond Bay.

Aanvankelijk zou de Dylan-avond gehouden worden in de bovenbar van de door brand verwoeste J'elleboog. Vanavond is zanger/gitarist Jaap Dros van 20.00 tot 21.00 uur te gast bij Radio Texel waar hij een paar songs van Dylan zal spelen.