Oranjefeest

Op het vernieuwde schoolplein van de Thijsseschool in Den Burg wordt vrijdag 26 april een Oranjefeest gehouden.

Het feest staat in het teken van de troonswisseling en om 17.00 uur worden de 'koning en koningin' van het feest ontvangen. Daarna is er van alles te doen, zoals oud-Hollandse spelletjes. Een 'strippenkaart' voor deze spelletjes kost €2,-. Er wordt eten en drinken verkocht, deels gemaakt door de ouders van de kinderen. Ook kunnen bezoekers met 'het koninklijk paar' op de foto. De opbrengst van het feest gaat naar Bike Team Texel, dat de Alpe d'Huez zal beklimmen voor het Wilhelmina Kanker Fonds.

Amnesty

Op de Koninginnemarkt, dinsdag 30 april in Den Burg, is ook weer een kraam te vinden van de Texelse Werkgroep van Amnesty International.

Dat 2013 het Nederland-Rusland jaar is, is voor Amnesty International aanleiding aandacht te vragen voor de vrijheid van meningsuiting in Rusland. Tot aan de Olympische Winterspelen in Sotsji, in februari 2014, wordt een internationale petitie gehouden. Deze petitie is 30 april op de Koninginnemarkt te ondertekenen. Verder wordt met de verkoop van plantjes, koekjes en corsages geld opgehaald voor Amnesty International.

De werkgroep is in de zomermaanden ook op de diverse zomermarkten te vinden.