Willem Vlas wint

Koningschieten

Willem Vlas heeft zaterdag de koningsverschieting van MBSOV/Noordkop gewonnen. Hij sloot in de klasse traditioneel elke finaleronde met 6-0 in zijn voordeel af.

Aan de verschieting, die werd gehouden in De Dukdalf op Willemsoord, werd deelgenomen door leden van handboogcollectief Zwarte Skeepe, een Texelse afdeling van handboogvereniging MBSOV/Noordkop Den Helder. Met ingang van dit jaar werd met een nieuw systeem gewerkt, waarbij per klasse (compound, recurve, jeugd en traditioneel) een ranking werd bepaald. Aan de hand daarvan werden finalerondes geschoten, waarin steeds twee schutters tegen elkaar uit komen en telkens sets van drie pijlen schieten. Er wordt om twee setpunten gespeeld. Bij een gelijk spel krijgen beide schutters een punt, bij een stand van 5-5 volgt een shoot-off, waarbij één pijl wordt geschoten. Wie het eerst zes setpunten heeft, wint.

Vlas eindigde ongeslagen in de categorie traditioneel. Joop Seepma bracht het tot de achtste finale in de categorie recurve. Evaline van Weerlee en Kees Zijm sneuvelden in deze categorie in de kwartfinale. Hans Rinkema eindigde het hoogst, hij hoefde pas in de halve finale zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.