Op golfbaan De Texelse werd zaterdag de eerste jeugduitwisseling gehouden.
Op golfbaan De Texelse werd zaterdag de eerste jeugduitwisseling gehouden. Foto: Desiré Wassenaar.

Jeugduitwisseling op golfbaan

Op de golfbaan werd zaterdag de eerste uitwisselingswedstrijd van het seizoen gehouden. De jeugd van golfclubs Dirkshorn en De Westfriese streed in vijf categorieën met de jeugd van De Texelse om de Uitwisselingsbokaal.

Laurens Groothuis schreef met 74 slagen, zowel netto als bruto, de wedstrijd in de categorie 18 holes strokeplay op zijn naam. Nighel Brinkman van de Westfriese sloeg de neary, Thomas Wassenaar de longest drive. Paul Blokker van de Westfriese won in de categorie 18 holes strokeplay. Hier werd de neary geslagen door Milo Buis en de longest drive door Daniël ten Tusscher, beiden van de Westfriese.

In de categorie 9 holes stableford won Toon Pop, Dirk Boomstra in de categorie 18 holes par 3 (kleine baan). De neary van de meisjes werd geslagen door Isa van Diepen, de neary van de jongens door Tristan Stork. Dorian Wassenaar sloeg op hole 11 een birdie en ontving hiervoor zijn eerste vogeltje. De jongste jeugd ging de strijd aan in de categorie 9 holes par 3. Hier won Olivier Langendam. De vele bekers en prijzen waren beschikbaar waren gesteld door Hotel Lindeboom en Hotel Greenside.