Tevoko besluit seizoen in vijf sets

De heren van Tevoko hebben het seizoen niet met winst kunnen afsluiten. In de laatste thuiswedstrijd ging Reflection uit Hoogwoud na een vijfsetter uiteindelijk met de eer strijken: 2-3.

Tevoko begon sterk en zette in de eerste set de gasten, die nog uitzicht hadden op nacompetitie voor promotie, met een sterke service meteen onder druk. Mede dankzij enkele killing-blocks van Gerben van de Dijk en Patrick Hollenberg werd de eerste set vrij probleemloos met 25-19 gewonnen. In de tweede en derde set verflauwde het spel, waar Reflection van wist te profiteren en won met 18-25 en 21-25. Ook in de vierde set liep de tegenstander uit, tot zelfs 2-10. Maar na een broodnodige time-out rechtte Tevoko de rug en speelde een van de beste sets van het seizoen. Met verdedigend veel inzet en passie en dankzij een prima servicebeurt van Berry Koning werd de achterstand omgebogen naar een klinkende 25-16 setwinst. Helaas was daarmee de koek een beetje op. In de afsluitende vijfde set nam Reflection een snelle voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 10-15.

Tevoko eindigt door dit resultaat op de achtste plaats; enigszins teleurstellend omdat er lange tijd reƫel uitzicht is geweest op de tweede. Gezien de vele blessures gedurende het seizoen, is er echter wel reden tot tevredenheid. De krachtsverschillen in de klasse waren klein en Tevoko is geen moment echt in problemen geweest.

Dames Tevoko winnen laatste wedstrijd

Het damesteam van Tevoko heeft zaterdag in een matte wedstrijd het lager geklasseerde Wham Wham uit Zwaag met 3-1 verslagen.

Tevoko wilde met 4-0 winnen om zo nog een plaatsje te stijgen in het klassement. Maar Wham Wham speelde slim en het verschil bleef klein. Gaandeweg liep Tevoko door snelle en harde aanvallen zowel door het midden als over links uit en won de eerste set met 25-16. De tweede en derde set verliepen op dezelfde manier. De strijd ging gelijk op en waar Tevoko scoorde met harde aanvallen pakte Wham Wham de meeste punten met zachte tactische ballen. Tevoko raakte hierdoor een beetje uit het spel en in beide sets nam Wham Wham zelfs een kleine voorsprong. Maar net als in de eerste set deed Tevoko er aan het eind een schepje bovenop en won (25-22 en 25-20). Tevoko moest nog de vierde set winnen om een plaatsje te stijgen in het klassement, maar dat was niet voldoende motivatie voor een eindspurt. Wham Wham pakte de vierde set met 23-25.