KNRM houdt open dag

De KNRM houdt zaterdag 27 april de jaarlijkse Reddingbootdag. In De Cocksdorp en Oudeschild kan van 10.00 tot 16.00 uur het werk van de Redding Maatschappij worden bekeken. Donateurs kunnen meevaren.

Bij het boothuis aan de Volharding in De Cocksdorp kunnen belangstellenden een tocht met de Beursplein 5 maken. Mensen die geen donateur zijn, kunnen ter plekke Redder aan de Wal worden. In het boothuis wordt vis gebakken die de Texelse kottervloot als dank beschikbaar stelt.
In Oudeschild trekt de KNRM op met het SIGMA-team. Dat is een Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie die in actie komt bij grootschalige ongevallen en calamiteiten. Het SIGMA-team zet een hulpverleningstent op en laat om 11.00, 13.00 en 15.00 uur zien hoe met slachtoffers wordt omgegaan.

Bezoekers kunnen in Oudeschild meevaren met de Francine Kroesen en de museumreddingboot Javazee uit Den Helder die speciaal voor de Reddingbootdag naar Texel komt. Ook kan de wippertruck waarmee de KNRM hulp aan de kust verleent worden bekeken. De KNRM is in Oudeschild te vinden bij de ingang van de verenigingshaven.