Kampioensteam DVO3: Harm de Vries, Eduard Keijzer en teamleider Jack Bruin.
Kampioensteam DVO3: Harm de Vries, Eduard Keijzer en teamleider Jack Bruin. Foto: Frans Bik

DVO3 kampioen eilandcompetitie biljarten

Tijdens een spannende finaleavond is DVO3, bestaande uit Eduard Keijzer, Jack Bruin en Harm de Vries, kampioen geworden in de eilandcompetitie biljarten voor teams.

De tweede editie van de eilandcompetitie was ongemeen spannend. De Wielewaal uit de Waal, kampioen van het vorig jaar, stond lange tijd bovenaan, maar sterke opmars van De Bijenkorf en DVO3 zorgde voor een ongekend spannende finaleavond. De Wielewaal trof in eigen huis DVO2 en startte bovenaan de ranglijst met drie wedstrijdpunten meer dan De Bijenkorf en DVO3. De druk was hoog toen bleek dat DVO2 niet met drie maar met twee spelers aan de start verscheen. Reglementair correct, maar hierdoor moest van een voorspelbare wedstrijdindeling worden afgeweken. Gerard Appelman en Cor Rood deelden de punten, nadat Rood de eerste partij had gewonnen. Paul van Sambeek moest in Gerard van der Kooi (Rozendijk) en Cor Rood zijn meerderen erkennen. Fraai waren de partijen tussen Van der Kooi en Gijs Berger. Knap was de prestatie van Berger om in twee beurten met dertig caramboles de naar zesendertig punten uitgelopen Van der Kooi aan het wankelen te brengen. Maar deze herstelde zich op tijd en speelde de partij in de achtste beurt uit.

Tegelijkertijd speelden DVO3 en De Bijenkorf tegen elkaar. Het team van Dirk Leegwater, Richard Daalder en Henk van Sambeek moest zes wedstrijdpunten halen om De Wielewaal voorbij te steken. Jack Bruin, Eduard Keijzer en Harm de Vries hadden aan vijf wedstrijdpunten genoeg voor de titel. Teamcaptain Bruin gaf het goede voorbeeld door tweemaal Daalder te verslaan. Leegwater en Keijzer speelden sterke partijen en deelden de punten. Van Sambeek haalde met knappe series fors uit tegen De Vries, die hem in de revanche drie punten voor bleef. Door de 7-5 overwinning van DVO3 op De Bijenkorf werd eerstgenoemde kampioen met een eindscore van 81 wedstrijdpunten. De Wielewaal eindigde met 79 punten op de tweede plaats en De Bijenkorf werd verdiend derde met slechts één punt achterstand.

Wedstrijdleider Gerard Appelman sprak de hoop uit dat volgend seizoen ook teams uit Oudeschild, Den Hoorn en De Cocksdorp deelnemen.