Afbeelding
Foto: Pip Barnard

Tromp en Stark klaverjaskampioen

Bas Tromp en Frans Stark zijn zoals al weken werd verwacht clubkampioen geworden van Klaverjasclub Den Burg. In de laatste ronden kwam de titel niet echt meer in gevaar. Zowel in de voorlaatste ronde als in de (halve) laatste ronde haalden Jan Zaal en Hans Westdorp de hoogste score.

In de twaalfde speelronde kwamen Bas Tromp en Frans Stark op kop. Daarna kwam de toppositie nog wel enkele keren in gevaar, maar de eerste plaats werd niet meer afgestaan. Tromp en Stark wisten steeds alle aanvallen van de concurrentie af te slaan en konden het zich zelfs permitteren om het de laatste speelronden wat rustiger aan te doen. Zij werden kampioen met een gemiddelde van ruim 6600 punten. Zij hielden uiteindelijk een voorsprong van ruim 1700 punten over op de nummer twee, Bart Weijdt en Willem Koomen. Die wisten de laatste weken nog wat van hun achterstand af te snoepen, maar het gat was niet meer te dichten. Op hun beurt wisten Weijdt en Koomen zich John Vlaming en Eric Jan Geus van het lijf te houden. Dit geroutineerde duo pakte een mooie derde plaats en had de pech dat het de laatste twee ronden allemaal wat tegen zat.

Jan Zaal en Hans Westdorp wisten zowel de voorlaatste ronde (met 7359 punten) als de laatste ronde te winnen en eindigden op de vierde plaats. Co Koomen en Lieuwe van der Veen maken de top-5 vol.

Omdat de top van het klassement al gemaakt was stonden de laatste ronden vooral in het teken van de laatste plaatsen. Frans Bos en Corry van der Slikke wisten in de laatste ronden nog flink afstand te nemen van de rode lantaarn. In de voorlaatste ronde pakten zij de tweede plaats met 7098 punten. In de laatste ronde wisten zij met een gemiddelde score nog een plaatsje winst te pakken, waardoor zij zelfs nog als vijftiende eindigden.

Fenny van Exel en Tiny Kok dreigden nu laatste te worden. Zij wisten zich in de laatste ronde nog langs Theo Stoelinga en Frans Westenbrugge te knokken, waardoor zij als zestiende eindigden.

Hennie Agterberg en Wil Maas speelden het hoogste aantal marsen. Zij speelden er 58 en bleven daarmee Jan Zaal/Hans Westdorp (56) en Bart Weijdt/Willem Koomen (52) en Co Koomen/Lieuwe van der Veen (ook 52) net voor.

Ook de laatste periode was voor Bas Tromp en Frans Stark, voor Bart Weijdt en Willem Koomen. Hier eindigden Jan Zaal en Hans Westdorp op de derde plaats.

Deze zomer gaat Klaverjasclub Den Burg weer open drives organiseren. Ook deze worden gespeeld in het Kotexgebouw en zullen vermoedelijk starten in de laatste week van juni of in de eerste week van juli.

Eindstand competitie:

1. Bas Tromp/Frans Stark 168.403 6.604 gemiddeld

2. Bart Weijdt/Willem Koomen 166.671 6.536 gemiddeld

3. John Vlaming/Eric Jan Geus 164.979 6.470 gemiddeld

4. Jan Zaal/Hans Westdorp 164.579 6.454 gemiddeld

5. Co Koomen/Lieuwe van der Veen 162.726 6.381 gemiddeld

Eindstand 3e periode:

1. Bas Tromp/Frans Stark 56.465

2. Bart Weijdt/Willem Koomen 55.336

3. Jan Zaal/Hans Westdorp 55.209

4. Co Koomen/Lieuwe van der Veen 54.066

5. Marja & Martien Bakelaar 54.058