aan de bal Thijs v Veen van De Koog Ben Siebinga kijkt toe
aan de bal Thijs v Veen van De Koog Ben Siebinga kijkt toe Foto: Willem Sangers

De Koog pakt punt van Dirkshorn

SV De Koog heeft zondag een punt gepakt tegen het hooggeklasseerde Dirkshorn.

De vele supporters die met het bezoekende Dirkshorn waren meegereisd om hun club aan te moedigen, zagen De Koog agressief van start gaan. De club zat er vanaf het eerste fluitsignaal bovenop en kreeg in de eerste tien minuten drie opgelegde kansen, die echter niet werden verzilverd. Pas in de 23ste minuut was het raak, toen Ben Siebinge door een steekpass van Bartjan Grisnigt de verdiende 1-0 maakte. Korte tijd later maakte Dirkshorn gelijk door een vrije trap over de rechterkant bij de eerste paal binnen te schieten. Een dekkingsfout van De Koog werd nog voor rust bovendien afgestraft toen Dirkshorn vanuit de verre hoek wist te scoren. Na rust wist een hardwerkend De Koog Dirkshorn op eigen helft terug te dringen. In de 91ste minuut bracht Fotoci Camera met een kopbal uit een prima voorzet de 2-2 op het bord. Ver in blessuretijd kreeg De Koog via Camara nog de kans er met de winst vandoor te gaan, maar door goed ingrijpen van de keeper van de tegenpartij bleef het een gelijkspel.

Coach Jan Loew had uiteraard meer van zijn ploeg verwacht. 'Eigenlijk moet je al in de eerste fase van de eerste helft uitlopen naar een 3-0 voorsprong.'