Bakker trekt aan kortste eind bij rechter in zaak tegen Roeper

Willem Bakker heeft voor de rechter aan het kortste eind getrokken in de zaak tegen zijn ex-kompaan Dirk Roeper. Die mag het beslag handhaven dat hij heeft gelegd op bezittingen van Bakker, zo oordeelde de kortgedingrechter in Alkmaar donderdag.

Twee weken terug liet kortgedingrechter Allegro al doorschemeren dat Bakker weinig kans had. De rechtbank bepaalde vorig jaar dat hij Roeper €20.000,- schadevergoeding moet betalen. Omdat hij dat tot dusverre niet heeft gedaan, heeft Roeper beslag gelegd op zijn bezittingen. 'Daar is niets onrechtmatigs aan', aldus Allegro.

Zij stelde de raadsvrouw van Bakker nog in de gelegenheid de zaak in te trekken, maar de advocate wilde dat het in de zaak tot een uitspraak zou komen. Die kwam er, volledig ten gunste van Roeper.

Beide partijen beroepen zich op hun eigen waarheid in het geschil, dat terugvoert tot 2005. De twee startten toen samen een bedrijf, nadat het aannemingsbedrijf van Bakker in 2003 failliet was gegaan. Medio 2005 besloten de mannen weer uit elkaar te gaan. Dat proces werd juridisch en financieel niet ordentelijk afgerond, met onbegrip en escalatie tot gevolg.

Proces-verbaal

schapenhouder

De politie heeft bij een schapenhouder in Den Hoorn diverse misstanden geconstateerd.

In de dierenverblijven waren niet voldoende droge ligplaatsen en er was onvoldoende voer en drinkwater. Twee schapen moesten door een dierenarts worden afgemaakt. De schapenhouder krijgt een proces-verbaal en moet maatregelen uitvoeren om het welzijn van de dieren in orde te brengen. Er komen hercontroles.