Dirk en Jeanet Grobben van Kogerstaete met de Zoover Award 2013.
Dirk en Jeanet Grobben van Kogerstaete met de Zoover Award 2013. Foto: Jeroen van Hattum

Kogerstaete als beste beoordeeld

Met gepaste trots toont Jeanet Grobben van hotel Kogerstaete een boek dat ze van een gast kreeg. Op de eerste bladzijde staan de welgemeende felicitaties met de Zoover Award 2013 en woorden van dank voor het verblijf.

Het is één van de vele blijken van waardering die zij en haar man Dirk de afgelopen dagen kregen. Het hotel aan de Dorpsstraat in De Koog prijkte deze week voor het tweede jaar op rij bovenaan in een landelijke lijst van 25 hotels die op de vakantiebeoordelingssite Zoover.als beste zijn beoordeeld. Hotel Kogerstaete scoort gemiddeld een 9,6 op basis van 261 beoordelingen die bij Zoover werden ingediend.

Dirk en Jeanet Grobben, die sinds zes jaar Kogerstaete draaien, zijn blij met het resultaat. 'Dit is leuk voor Texel', aldus Jeanet Grobben. Zij toog dinsdag naar Zeist om de Zoover Award in ontvangst te nemen. Diverse landelijke media besteedden er aandacht aan. De goede beoordelingen komen onder meer voort uit de persoonlijke benadering van de gasten. Een praatje bij de aankomst, even begeleiden naar de kamer en aanvoelen waarmee je een gast tegemoet kan komen. Zo was er een keer iemand die moeite had in slaap te komen, waarna er een pakje rustgevende thee op haar kamer werd neergezet. 'Gewoon de kleine dingetjes', aldus Grobben.

Het Koger hotel was vorig jaar de beste bij Zoover met een 9,6 op basis van 215 beoordelingen. Het Airport Hotel op het vliegveld werd dit jaar in de categorie hotels derde met een 9,5 op basis van 86 beoordelingen. Vorig jaar was het hotel tweede met een 9,5 op basis van 68 beoordelingen.

Er zijn dit jaar ook Zoover Awards toegekend aan vakantiepark Vogelmient in De Koog, Pension Anna Paulowna aan de Parnassiastraat in De Koog en De Smederij aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp. De laatste twee scoorden een veertiende en zeventiende plaats op een lijst van best beoordeelde bed- and breakfasts in Nederland. De Vogelmient werd vierde op de lijst van best beoordeelde vakantieparken. De drie wonnen vorig jaar eveneens een Zoover Award. Die prijs werd vroeger op veel plekken uitgereikt en tegenwoordig alleen nog aan bedrijven die landelijk gezien het beste zijn beoordeeld.