Vierde titel voor Losseni Savané

Een half seizoen lang was er bij de damclub sprake van een nek-aan-nekrace tussen Losseni en titelverdediger Vic Voskuil. Maar vanaf januari moest Voskuil steeds vaker remises toestaan in zijn partijen terwijl Losseni onverstoorbaar verder ging met winnen.

Voskuil en Piet Bakelaar vochten op gepaste afstand van Losseni hun duel uit voor zilver en brons. De laatste krachtmeting eindigde in remise, wat voor Voskuil genoeg was Bakelaar net voor te blijven. Cees Vinke en Frans Kuiper eindigden beiden op een keurige 50 procent, wat genoeg was om oud-kampioen Gerrit Vlaming achter zich te houden, maar toch nestelde de bestscorende Texelaar uit de verder dramatisch verlopen provinciale competitie - Jos de Wolf - zich net voor Vinke en Kuiper. Voor De Wolf en Kuiper had er zelfs nog meer ingezeten, want beiden waren dicht bij winst tegen Voskuil geweest. Adam Ouedraogo gebruikte zijn laatste kans optimaal door Frans Bos hardhandig van het bord te tikken en daarmee de rode lantaarn over te dragen aan oude rot Harry van de Wetering.

Het seizoen wordt dinsdag 23 april afgesloten met een open damwedstrijd in De Bijenkorf in Oosterend, waar vanaf 19.00 uur iedereen welkom is.