Pim De lugt scoort tegen DTS 1 - 0 voor Texel'94.
Pim De lugt scoort tegen DTS 1 - 0 voor Texel'94. Foto: Willem Sangers

Texel'94 pakt periodetitel in

ongekende doelpuntenfestijn

In een wedstrijd die uitmondde in een ongekend doelpuntenfestijn heeft Texel'94 donderdagavond tegen DTS de eerste periodetitel van de vierde klasse A West 1 gepakt. Op deze druilerige aprilavond stuurde de selectie van trainer Marcel Ris in eigen huis tegenstander DTS met 7-1 naar huis.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hartog sneden de Texelaars door de defensie van de bezoekers. Bart de Lugt knalde al in de vierde minuut vanaf afstand over het vijandige doel. Drie minuten later was het wel raak toen Pim de Lugt van dichtbij vanuit een hoekschop raak schoot(1-0). Het werd het begin van een zevenklapper. De Texelse aanvalslinie denderde onafgebroken door en in de negende minuut scoorde Jeroen Vlaming na voorbereidend werk van Sander de Haan de 2-0.

De snelle aanvaller van Texel scoorde zelf de 3-0 met een goedgerichte kopbal in de bovenhoek.'Texel '94 legde een leuk partijtje voetbal op de mat, waarvan de supporters konden smullen', steekt correspondent Jan Heethuis de loftrompet.

Na het derde doelpunt namen de gastheren het een beetje makkelijker op en dat leidde in de 26 minuut tot een tegentreffer (3-1). De thuisclub nam hierna het heft weer in handen . Ruben Duinker kopte na ruim een half uur de vierde treffer voor Texel'94 tegen de touwen van de tegenstander (4-1). Sander de Haan scoorde zeven minuten voor de rust de 5-1.

De Texelaars kwamen vrij gemakkelijk tot scoren tegen het zwak spelende DTS. In de tweede helft voerden de gastheren de score nog op tot 6-1 door invaller Tom de Lugt.(51e minuut). Kort erop werden Jaap Duin en Marko Koorn vervangen voor Niels van Zuylen en Jacco Krüger. Jeroen Vlaming maakte omstreeks de 60e minuut de zevende Texelse treffer na goed samenspel met Sander de Haan (7-1). Hierna was het eenrichtingsverkeer. De Texelaars hadden hun doel bereikt en konden een verdiend feestje bouwen.

Zondag speelt Texel '94 thuis tegen Schagen, donderdag staat de eilandderby tegen ZDH op het programma.