Jonge woningzoekenden kwamen in april 1978 in actie voor meer betaalbare, kleine woningen.
Jonge woningzoekenden kwamen in april 1978 in actie voor meer betaalbare, kleine woningen.

de texelse courant van 11 april 1978

Met Cor Kuip Hzn. als lijsttrekker kondigde de Texelse afdeling van D'66 aan mee te willen doen met de gemeenteraadverkiezing van 31 mei 1978. Dat was nieuws in de Texelse Courant 11 april 1978, die vandaag precies 35 jaar geleden verscheen. D'66 kon nog geen verkiezingsprogramma overleggen, daar werd op dat moment nog aan gewerkt. Eén van de kandidaten was Wessel Post, redacteur bij de Texelse Courant.

Ook voorpaginanieuws was het afgeven van een bouwvergunning voor de uitbreiding van rioolwaterzuivering Everstekoog. Tegen de uitbreiding was vergeefs bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Ook besloot het college van b en w in april tit sloop van het gemaal Waalenburg, omdat het te kostbaar zou worden het als cultuurhistorisch monument in stand te houden.

Het toenemend vandalisme op het autokerkhof aan de Pontweg werd problematisch genoemd, maar het grootste deel van de voorpagina werd gevuld met nieuwe over de jonge woningzoekenden, die - met steun van de stichting open jeugdwerk - een actiegroep oprichtte. Een redactioneel artikel leert echter dat wie op zoek was naar een kleine woning, daar nog wel even zou moeten wachten.