Nieuwe straat

bij speeltuin

De tegelbestrating bij het speeltuintje aan de Ankerstraat in Oosterend wordt vernieuwd. Dit wordt gecombineerd met het vervangen van de riolering en de aanleg van een aparte hemelwaterafvoer.

Het werk is door de gemeente gegund aan Ooms Construction uit Scharwoude die bij de aanbesteding inschreef voor €73.400,- en daarmee de laagste was. Mogelijk wordt dit bedrag met €8.250,- verhoogd, als alsnog wordt besloten de tegels te vervangen door betonstraatstenen, naar advies van de gemeentelijke Adviesgroep Verkeerszaken. Het werk gaat deze of de volgende maand van start en wordt uiterlijk in juni opgeleverd.

Geen extra woning

B en w willen niet dat een extra woning wordt gebouwd vóór het bestaande huis Gasthuisstraat 122 in Den Burg. Ze hebben een desbetreffend verzoek van de hand gewezen omdat het strijdig is met het bestemmingsplan en ook de provinciale en gemeentelijke woonvisie geen mogelijkheid bieden hier van af te wijken. Bovendien zou het een precedent scheppen en zou het in vergelijkbare andere situaties ook moeten worden toegestaan.