De dansvoorstelling van twee jaar geleden vertelde over de Tovenaar van Oz.
De dansvoorstelling van twee jaar geleden vertelde over de Tovenaar van Oz. Foto: René Pop

Dansvoorstelling

over Assepoester

Alle 220 dansleerlingen van Artex doen zaterdag 20 en zondag 21 april mee aan de grote tweejaarlijkse uitvoering, die gehouden wordt in de Bgm. De Koninghal in Den Burg. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De dansers, in leeftijd variërend van 4 tot 55 jaar, zijn verdeeld over 21 groepen, die verschillende disciplines laten zien. Dat varieert van klassiek ballet tot streetdance, van hiphop tot spitzen en van moderne dans tot kleuterballet. De choreorafie is van dansdocenten Roos Bakker en Lisette Boeijen.

De dansvoorstelling van twee jaar geleden, die in het teken van 'De grote tovenaar van Oz' stond, was een overweldigend succes. Dit jaar is gekozen voor het verhaal van Assepoester, een rol die gedanst zal worden door Sille Bakker. Zij volgt al ruim zeven jaar danslessen bij Artex en volgt lessen klassiek, modern, streetdance en spitzen. De rol van de prins wordt vertolkt door Daniël Kemp, een leerling van Lisette Boeijen, uit Almere. Aangezien alle 220 deelnemende dansers meisjes/vrouwen zijn, moest de prins van de overkant komen.

De voorstelling in de De Koninghal begint zaterdag 20 april om 19.00 uur. Zondag wordt een matinee gegeven, die om 14.00 uur begint. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan, de toegang bedraagt €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Artex en bij Nauta Boek in Den Burg. Gezien de verwachte belangstelling wordt het aangeraden niet te lang te wachten met het kopen van kaartjes.

Artex Kamerkoor

hoorbaar gegroeid

Het concert dat het Artex Kamerkoor zondag gaf in de kerk van Den Hoorn, was van uitstekende kwaliteit. Een volle kerk genoot volop van het eerste concert onder leiding van dirigente Ellen Verburgt, dat geheel in het teken stond van 'Water, water, water'.

Er werd een verassend en veelzijdig programma gebracht. Zoals het achtstemmige 'Ave Maris Stella' van Edward Grieg en het twee-korig uitgevoerde 'O God, thou art my God' van Henry Purcell. Ook moderne klassieke stukken passeerden de revue waaronder 'The three fishers' van J. Andriessen. De dirigent toonde zich zeer tevreden met het resultaat: 'Het koor en ik hebben hard gewerkt om een concert van deze kwaliteit neer te zetten en het resultaat mag er zijn'. Uiterst professioneel waren de intermezzi die Colet Nierop (harp) en Loes Bakker (dwarsfluit) verzorgden. Tijdens het zeven stukken tellende 'Algues' van Bernhard Andres kon je in de kerk een speld horen vallen.

Bij het concert viel alles op zijn plek: het a-capellakoor, de muziek en het zonlicht door de ramen. Na het concert werden nog twee stukken opgevoerd in Klif 12, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

Het Artex Kamerkoor is deze week begonnen met een nieuw project, nieuwe leden zijn welkom.