Mieke Cabout opent op 27 april het zwemseizoen in Molenkoog.
Mieke Cabout opent op 27 april het zwemseizoen in Molenkoog. Foto: ANP

Olympiër opent Molenkoog

Het zwemseizoen in zwembad Molenkoog start zaterdag 27 april, als waterpolospeelster Mieke Cabout, een van de ambassadeurs van de Nationale Sportweek, het zwembad opent.

Cabout, lid van het Nederlands damesteam en winnaar van een gouden Olympische medaille, verzorgt na de officiƫle opening een waterpoloclinic. Daarna zullen er diverse activiteiten worden ontplooid, zoals surfen, aquajoggen, aquafitness en snorkelen. Dit alles in het kader van de finale van de Nationale Sportweek. Naast de reguliere activiteiten, verzorgt het team van Molenkoog ook komend seizoen bekende en nieuwe zwemactiviteiten. De particuliere zwemlessen gaan van start op maandag 6 mei. Aanmelden is nog mogelijk. Net als voorgaande jaren kunnen de kinderen op internet hun eigen zwemprestaties volgen. Daarnaast wordt een deel van het zwembad vrijgemaakt voor het trim- of banenzwemmen. Dat kan elke dag van 8.00 tot 9.00 uur en van 12.15 tot 13.15 uur. Bovendien is er op maandag, dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.30 uur en op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur ruimte voor trimzwemmen. De voorverkoop van abonnementen wordt gehouden op donderdag 25 april van 12.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 26 april van 12.00 tot 16.00 uur. Alle abonnementen zijn ook online te bestellen; de zwemlessen moeten nog wel aan de kassa afgerekend worden. De voorverkoopprijs geldt tot en met dinsdag 7 mei. Voor meer informatie, tel. 313373 of www.molenkoog.nl.

Sportsubsidies

worden 'eerlijk'

Het college komt binnenkort met een nieuwe regeling voor de subsidiƫring van sportverenigingen.

Het totaal te besteden bedrag zal anders worden verdeeld; sommige clubs zullen minder krijgen, andere meer. Voor een andere verdeling gaat de gemeente uit van een voorstel dat vorige maand is ingediend door de stichting Texelse Sportraad. De gemeente zal een nieuwe uitvoeringsregeling maken, waarbij ook ervaringen van de afgelopen jaren meewegen.