'Daglicht' vertelt het verhaal van Iris, die op een duister familiegeheim stuit.
'Daglicht' vertelt het verhaal van Iris, die op een duister familiegeheim stuit.

Première Daglicht en Lillifee in Cinema Texel

Deze week is in Cinema Texel de nieuwe Nederlande film 'Daglicht' te zien, de verfilming van het boek van Marion Pauw.

'Daglicht' vertelt het verhaal van de ambitieuze advocaat Iris, die op een duister familiegeheim stuit. Tijdens een bezoek aan het huis van haar moeder blijkt ze een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen.

In de serie 'kleuterbios' draait 'Prinses Lillifee en de kleine eenhoorn', een avontuurlijke animatiefilm met Prinses Lillifee in een magische hoofdrol. Deze film, geschikt voor de allerkleinsten, wordt vertoond met het geluid wat zachter en de zaalverlichting zachtjes aan. De toegang bedraagt €6,50.

Ook bij de seniorenvoorstelling op dinsdag staat het geluid minder hard. De toegang bedraagt hier €7,-. Te zien zijn Oz: The Great And Powerful 3D (13.45 uur) en Silver Linings Playbook (14.00 uur).

Geprolongeerd is 'Croods', over de allereerste familie uit de prehistorie. Ze wonen in een grot, maar wanneer deze verwoest wordt, kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Het volledige filmprogramma staat elders in deze krant.