Kans op promotie zaalvoetballers

Door vrijdag van Obdam te winnen, heeft het zaalvoetbalteam van Texel'94 beslag weten te leggen op de laatste-periodetitel. In de laatste wedstrijd van de competitie had het team genoeg aan een puntendeling om deze promotiemogelijkheid veilig te stellen, maar zeker in een thuiswedstrijd gaat de ploeg altijd voor de volle winst.

De rentree van Pieter Jan Eelman was een aangename verrassing, al moest Texel'94 het zonder Lesley Koning en Marcel Ris stellen, die beiden geblesseerd waren afgehaakt. Obdam, een solide middenmoter, had niets meer te winnen, maar beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Texel'94 had het meeste balbezit, maar op enkele kleine kansjes na was er de eerste tien minuten weinig opwinding. Obdam was een paar keer gevaarlijk in de counter en na twaalf minuten belandde een afstandschot formidabel in de kruising: 0-1. Texel'94 bleef geduldig het tempo dicteren, maar kon geen gaatje vinden in de hechte verdediging van de tegenstander. Toch lukte het nog voor de wissel op gelijke hoogte te komen, toen uit een misverstand de 1-1- werd gescoord.

In de tweede helft leken de krachten bij de tegenstander langzaam weg te vloeien en ontstonden er scheurtjes in de afweer van Obdam. Binnen tien minuten pegelde Dennis Daalder uit een onmogelijke positie de bal onbedaarlijk hard in het dak van doel. Kort daarna verdubbelde Pieter Jan Eelman de score en binnen een minuut besliste Daalder het duel door een voorzet van Pim de Lugt op waarde in te schatten en Texel'94 op een riante 4-1 voorsprong te zetten. Obdam werd van het kastje naar de muur gespeeld en overlopen door de ontketende Texelaars. Binnen het kwartier zorgde Ruben Duinker met een zeer fraaie actie en dito afwerking voor het volgende hoogtepunt, en vlak daarna stiftte diezelfde Duinker de 6-1 in het net. Obdam probeerde onder de druk vandaan te komen, maar steeds stond de in uitstekende vorm verkerende Ali Smit in de weg. Tot zelfs hij na een prachtige aanval van Obdam het hoofd moest buigen en 6-2 moest toestaan. Obdam zette een alles -of- niets-offensief in, maar het slotakkoord was voor Texle'94. Jesper Arkenbout kon twee keer op rij profiteren van de ontstane ruimte en bracht hiermee de eindstand van 8-2 op het bord.

Met dit resultaat is de ploeg in het debuutjaar in de eerste klasse op een keurige derde plaats beland, en heeft - als de nacompetitie gewonnen wordt - kans op promotie naar de hoofdklasse.