Topspelers naar jeu de boulesclub

De jeu de boulesclub Den Burg ontvangt zaterdag 27 april, op de afsluiting van de Nationale Sportweek, vier spelers van de nationale selectie.

De spelers, Frances van Dongen, Katy Kamps, Diana de Wolf en Katja van Dongen, verzorgen tussen 11.00 en 14.00 uur demonstraties op de banen bij zwembad Molenkoog en spelen ook een partij tegen enkele leden van de Texelse club. Het contact kwam tot stand via bondscoach Janny van Aggelen. Het bezoek van de nationale top is een bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis van de club, die dit jaar twintig jaar bestaat. In februari 1993 werd met 25 leden gestart in de Notaristuin in het hartje van Den Burg, waar vier kleine, tijdelijke banen werden aangelegd. Dat betekende dat er meer (aspirant)leden waren dan plekken op de baan. Ook verder waren er geen voorzieningen. Met medewerking van de gemeente werden in 1998 echte wedstrijdbanen aangelegd op het terrein van Molenkoog. De club schafte een houten clubgebouw aan en binnen enkele maanden steeg het aantal leden tot vijftig. Door ruimtegebrek gedreven, werd het aantal banen in 2003 uitgebreid naar zestien en werd een echt clubgebouw geplaatst.

Op het moment spelen ruim zeventig leden twee middagen in de week voor de clubcompetitie. Daarnaast wordt elke week een trainingsavond gehouden en vinden er jaarlijkse uitwisselingstoernooien plaats met verenigingen uit Anna Paulowna, Den Helder, Schagen en Wieringerwaard. Ook organiseert de club het Texels kampioenschap voor doublettes. De spelers omschrijven hun sport als makkelijk te leren, ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking, goedkoop en goed voor de sociale contacten.

?

In het kader van de Nationale Sportweek worden van 20 tot en met 27 april elke dag van 13.30 tot 16.30 uur inloopmiddagen gehouden, waar belangstellenden met de sport kennis kunnen maken. Het jubileum wordt gevierd op zaterdag 11 mei met een receptie voor leden en genodigden.

Nieuwe grasmaaier

voor sportvelden

De gemeente heeft deze week een nieuwe grasmaaier in gebruik genomen, schoner, wendbaarder, sneller en comfortabeler dan de vorige.

Hierdoor zal het maaien van sportvelden en grote stukken gras in de dorpen soepeler verlopen. Via een aanbestedingsprocedure is gekozen voor een John Deere kooimaaier, geleverd door de firma Kraakman Reyneveld BV uit Eierland.