Afbeelding
Foto: Pip Barnard

Nieuw verteltheater

De stichting Ajuin komt deze maand met Leef-tijd, een nieuwe voorstelling van het seniorenverteltheater. Aan de voorstelling, die viermaal wordt uitgevoerd, wordt meegewerkt door senioren van over het hele eiland.

In Leef-tijd vertellen de deelnemers welke gebeurtenissen hun leven hebben beïnvloed. Grote gebeurtenissen, in Nederland en de rest van de wereld, gekleurd door persoonlijk herinneringen, maar ook kleine gebeurtenissen, die horen bij opgroeien, volwassen worden en ouder worden. De vertellers nemen het publiek mee in hun herinneringen aan de hand van de van restjes gemaakte zaterdagse soep, de in de kast schuilende meester Bolt en het vullen van zandzakken tijdens de watersnood. Er worden persoonlijke verhalen verteld over protestdemonstraties, adoptie, BOM-moeders en woningnood. En uiteraard over verlies en ouder worden.

Aan de voorstelling, gemaakt onder regie van Anneke Berghuis en Karin Somers, wordt meegewerkt door Berth Boogaard, Nel Rommets, Nettie van de Brake, Annie Dros, El Kortenhoeven, Afke Roest, Elly Raemakers, Bep Mechielsen, An Barnard, Annie Bakker en Akkie van de Kerkhof. De voorstelling is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Sluyterman van Loo en enkele Texelse fondsen waaronder van de Stichting Samen Eén.

De voorstelling is op 19 april te zien in Stayokay in Den Burg, op 21 april in 't Skiltje in Oudeschild en op 7 mei in De Bijenkorf in Oosterend. Deze voorstellingen beginnen allemaal om 19.30 uur. Op 18 mei wordt tijdens Klifhanger een voorstelling gegeven in De Waldhoorn in Den Hoorn. Deze voorstelling begint om 16.00 uur. De toegang bedraagt telkens €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Spar Kalverboer in Oudeschild, slagerij Maas in Oosterend en Nauta Boek in Den Burg. Ook zijn kaarten te bestellen via tel. 319688 of e-mail vandebrake@planet.nl.

Gezamenlijke

kerkdienst

In De Burght in Den Burg wordt zondag 14 april een gezamenlijke dienst gehouden van de drie Protestantse gemeenten van het eiland.

Het idee werd geboren op een vergadering van de eilandelijke kerkenraden die twee keer per jaar samenkomen. Medewerking wordt verleend door de Waddengemeente Texel, de PKN-gemeente Den Burg en de gemeente Waal-Koog-Den Hoorn. De dienst wordt geleid door de dominees Peter den Braanker en Ceesfrank Klaassen en de heer Rinus Kuiper, organist is Jan Kruithof. Medewerking wordt verleend door de cantorij van Den Burg onder leiding van Dyo Wassink, de Maartenscantorij onder leiding van Jaap van der Slikke en een blazersgroep, samengesteld uit leden van DEK en Excelsior. Het organiserend comité wil er een laagdrempelige, feestelijke dienst van maken. Ook voor kinderen worden activiteiten gehouden. De dienst begint om 9.30 uur en zal tevens te beluisteren zijn via Radio Texel. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.