Het Dames Dubbel Negen team, met sponsor Nico van Tatenhove.
Het Dames Dubbel Negen team, met sponsor Nico van Tatenhove. Foto:

Winst en verlies voor golfteams

in competitie Golf Federatie

 

 

De eerste wedstrijd van dames senioren dubbel negen werd onder extreme weersomstandigheden gespeeld in Den Helder. De matchplay wedstrijd met handicap verrekening en daarbij een stevige oostenwind maakte het niet makkelijk voor de teams. De Texelse golfsters moesten 25 slagen geven aan hun tegenstander Oympus. Gerri Bolier won de eerste negen holes en speelde de tweede negen holes gelijk. Goed voor 5 punten. Joke Geldorp verloor de eerste negen holes en won glansrijk de tweede negen. Resultaat 4 punten. Petra Keijser verloor de eerste partij en speelde de tweede negen gelijk. Helaas maar 1 punt. Brigitte van der Velde en Ineke Bouwman verloren ieder de beide partijen. Gerda Bloem won na een gelijk opgaande strijd beide negen holes en scoorde 6 punten. De Texelse dames verloren met 16 – 20 van Olympus. Volgende week worden de teams ontvangen op golfbaan De Texelse.

'Koud, wat doen we op de Amsterdamse, het is toch geen golfweer? Maar met wind mee was het eigenlijk best te doen. Dus niet klagen', luidde het credo. Na de dubbels stonden de golfers met 4-2 voor. Toos Boks en Elly Boorsma hadden het 's morgens moeilijk, maar Elly Boorsma speelde 's middags gelijk. Janneke Kampstra verloor, Els Postma en Carla Kager wonnen op de 17e hole en Harriet Bödicker speelde gelijk. Tien tegen acht gewonnen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Het team Heren 1 van De Texelse heeft de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Op golfbaan 'De Haar' in Vleuten werd 'De Vijf Margen' uit Noordwijk met 13-5 verslagen. Thomas Wassenaar en Laurens Groothuis wonnen met overmacht hun dubbelpartij. De single-partijen verliepen vlot. Mike van der Haas enThomas Wassenaar zorgden voor een grote voorsprong die zij niet meer uit handen gaven.

Heren 2 heeft onder bezielende leiding van captain Gerbrand Zoetelief zonder problemen de eerste horde genomen. Dirkshorn 5 werd met 13-5 verslagen. Op een zonovergoten Waterlandse Golfclub in Amsterdam werden 's ochtends de drie partijen 4BBB (over 9 holes) met gemak gewonnen, wat een geruststellende gedachte was voor de zes singles die 's middags op het programma stonden. Of de genoten lunch te zwaar op de maag drukte, de zenuwen de overhand kregen, dan wel de vorm ontbrak, de twee sterspelers van Texel 2, Gerbrand Zoetelief en Casper Schiphorst, verloren hun partijen waardoor er toch weer een vleugje spanning terugkwam in de strijd: 6-4. Martijn Former had geen noemenswaardige problemen met zijn opponent. Rob Maaswinkel sleepte met een laatste put van drie meter nipt een gelijkspel in de wacht. In de achterhoede speelde nestor Abe Keijser een stabiele partij. Alain Hirschler won met 7-up (en nam toen een colaatje).