Afra Mevius en Mikkie Hemelrijk deden het goed in Beverwijk. (Foto Regina Luiken)
Afra Mevius en Mikkie Hemelrijk deden het goed in Beverwijk. (Foto Regina Luiken) Foto: Pip Barnard

Turners GVT lopen finale net mis

 

Afra Mevius en Mikkie Hemelrijk, turnsters van team De Wonne van GVT, zagen zaterdag in Beverwijk de doorstroming naar de disctrictsfinale aan hun neus voorbij gaan.

Team De Wonne komt uit in de 4de divise, instap D1. De twee turners hadden zich bij twee voorwedstrijden geplaatst voor het regiokampioenschap dat zaterdag in Beverwijk werd gehouden. Daaraan werd door verenigingen uit de hele provincie meegedaan. De twee Texelse turners lieten een mooie prestatie zien, maar wisten niet genoeg punten te verzamelen om een plaatsje in de districtsfinale te verdienen. Toch tevreden met het behaalde resultaat keerden ze naar huis terug met een bewijs van deelname aan hun eerste regiokampioenschap.

Op 20 april strijden ze samen met teamgenoot Amy Kossen om de titel rayonkampioen. Die dag komen de beste turners uit de 7de tot en met de 4de divisie van Noord-Holland Noord nogmaals samen.

Op 13 april strijden enkele turners uit de vijfde divisie in Amsterdam om het regiokampioenschap en op dezelfde dag turnt Team Vlietland van de derde divisie de derde competitiewedstrijd voor doorstroming naar het regiokampioenschap.