Texel '94 heerst tegen Con Zelo

Het in blakende vorm verkerende team van Marcel Ris had zondag in Waarland weinig moeite met gastheer Con Zelo. Texel'94 versloeg de thuisploeg met 1-4.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsechter Zilverberg uit Heemstede zaten de Texelaars er bovenop. De gastheren begonnen lauw aan de wedstrijd en konden dat niet repareren. Al na zes minuten spelen lag de bal achter de Con Zelo-keeper in het doel (0-1). Sander de Haan was de maker. De milde oostenwind die dwars over het veld stond, zorgde er voor dat het aangenaam toeven was op het sportcomplex. In de 13e minuut zag Marco Koorn zijn schot juist naast het vijandelijke doel gaan. Amper twee minuten later verdween een bal net naast het door de thuisclubkeeper verlaten doel. De thuisclub kwam er niet aan te pas. Texel '94 heerste op alle fronten. In de 18e minuut had een mislukte terugspeelbal op keeper Alexander Smit de gasten noodlottig kunnen worden. De arbiter beoordeelde de 'handsbal' van Texels goalie als niet opzettelijk en een rode kaart bleef achterwege.

Sander de Haan maakte de Con Zelo-achterhoede in de 20e minuut gek met zijn onnavolgbare rush door het vijandelijke strafschopgebied en de erop volgende goal (0-2). In het vervolg kreeg Texel '94 kansen de voorsprong te vergroten. Con Zelo moest zich beperken tot enkele speldenprikjes die geen gevaar opleverden.

In de tweede helft was er sprake van een fel spelende thuisploeg, die probeerde het een en ander recht te zetten. De verdediging van de bezoekers gaf echter geen krimp en hield de boel op slot. Omstreeks de 60e minuut verzuimde Jeroen Vlaming een mooie voorzet van Sander de Haan tot doelpunt te promoveren. Drie minuten later was het echter wel raak nadat de Con Zelo verdediging helemaal uit positie was gespeeld. Joren Jesse Bakker kon de bal eenvoudig over de doellijn in het vijandige doel tikken. (0-3). Hiermee was de ergste weerstand van de gastheren gebroken.

Ruim een kwartier voor afloop werden Steffan Vlaming en Marco Koorn gewisseld voor Niels van Zuylen en Tom de Lugt. 3 minuten voor afloop scoorde Con Zelo de eretreffer (1-3). In de slotfase schoot Jeroen Vlaming de 1-4 in de touwen na goed voorbereidend werk van Sander de Haan. Kort erop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Donderdagavond 11 april komt DTS uit Oudkarspel op bezoek op het voetbalcomplex aan aan de Haffelderweg. Bij winst heeft de Texelse selectie de eerste periodetitel te pakken.