ZDH kon zondag niet winnen van Geel Zwart. (Foto Willem Sangers)
ZDH kon zondag niet winnen van Geel Zwart. (Foto Willem Sangers) Foto: Pip Barnard

ZDH doet doelpunten cadeau

ZDH heeft ook tegen Geel Zwart'30 niet kunnen winnen. De Zwaluwen kwamen zondag op eigen veld nog wel op voorsprong, maar werden in de tweede helft zwaar op de proef gesteld. Opnieuw viel op dat ze veel te gemakkelijk doelpunten cadeau doen.

Uiteindelijk werd het 4-6 voor Geel Zwart'30 uit 't Zand, dat vorig seizoen nog twee keer werden verslagen.

ZDH kwam al vroeg op voorsprong. Een voorzet van Jelmer Bomas werd door de keeper van Geel Zwart'30 verkeerd beoordeeld, waarna Daan Wessels er als de kippen bij was om te scoren. Even later was het zelfs bijna 2-0, toen een doelpoging van Bomas ternauwernood op de doellijn onschadelijk kon worden gemaakt.

Schakers spelen gelijk

Het schaakteam van En Passant heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel van 4-4 tegen Aartswoud 3. En Passant won aan de vier topborden (Thomas Richter, Kees de Best, Dick van Barneveld en Jaap de Wijk) maar alle lagere borden (Aad Bakker, Co van Heerwaarden, Nanning Kikkert en Abe Zijm) werden verloren. Aarstwoud 3 was blij met dit resultaat, zij hadden nog een matchpunt nodig om degradatie te voorkomen. Na een seizoen met vooral krappe resultaten en slechts éénn ruime overwinning bereikte En Passant de vijfde plek van acht teams.

Daarna veranderde het spelbeeld volledig. ZDH liep achteruit en kwam niet meer aan voetballen toe. Door slecht verdedigend werk stond het binnen een half uur 1-2 voor de gasten. Verrassend genoeg wist ZDH zich terug te knokken. Eerst liet Jonas Leenhouts uit een corner van Daan Wessels de gelijkmaker aantekenen en even later liet Gijs de Graaf zijn kwaliteiten zien. Na een hoge voorzet van Marcel Boone bracht hij de bal knap onder controle en stuurde op een vierkante meter twee verdedigers het bos in, om vervolgens de keeper te passeren alsof die er niet stond. Een vrije trap van Daan Wessels werd daarna door de muur van richting veranderd en ging maar rakelings naast. Anders was het bij rust 4-2 geweest. Na de thee leken de Zwaluwen hun zaakjes aardig op orde te hebben. Beide ploegen kregen kansjes, maar de gelijkmaker kwam na een uur uit de lucht vallen. Een paar minuten later werd het 3-4 en toen Geel Zwart'30 na een overtreding van Peter Zijm ook nog een penalty kreeg, leek het pleit beslecht. Keeper Daniel Bakker stopte de inzet van elf meter echter. Dit bleek uitstel van executie. ZDH zakte ver weg en moest nog twee doelpunten incasseren. Pas vlak voor tijd benutte Jelmer Bomas een penalty, die door de scheidsrechter was toegekend na een overtreding op Bomas zelf. In de slotfase raakte Daan Wessels geblesseerd en moest ZDH door een gebrek aan wissels met tien man verder. ZDH zakte door het verlies naar de tweede plaats van onder en moet nu echt punten gaan pakken om degradatie te ontlopen. De eerstvolgende mogelijkheid doet zich zondag voor in de uitwedstrijd tegen Winkel.