Mooie kostuums en uitstekende zangprestaties tijdens de Zonnebloemmiddag. (Foto Frans Hopman)
Mooie kostuums en uitstekende zangprestaties tijdens de Zonnebloemmiddag. (Foto Frans Hopman) Foto: Pip Barnard

Zonnebloem pakt uit met show à la 'Cats'

Bekende liedjes, komische sketches, mooie kostuums en uitstekende zangprestaties. De landelijke voorstelling 'Katherina Ballerina' van De Zonnebloem was er zaterdagmiddag één om in te lijsten.

Met een knipoog naar de musical 'Cats' werd een denderende theatershow neergezet in de Burgemeester De Koninghal in Den Burg. Het verhaal: toneelschrijver Thomas bedenkt een stuk over de Russische danslerares Katherina, die een kamer huurt bij het operazingende echtpaar Helen en Lambert de Ridder. Ze moet de (echte) poezen voor hen verborgen zien te houden, want huisdieren zijn niet toegestaan. Zijn fantasie gaat vervolgens met de schrijver aan de loop. De personages krijgen katachtige trekjes en hij wordt verliefd op één van hen, de knappe Sandra. De hoofdrolspelers waren stuk voor stuk gelouterde acteurs en zangers, die hun sporen hebben verdiend bij de opera en in grote musicals, zoals Grease, Les Misérables en Mary Poppins. Tot teleurstelling van de Texelse Zonnebloem-afdeling was de zaal zaterdag maar matig bezet. 'Heel jammer, want deze voorstelling is leuk voor iedereen', aldus voorzitter Ria Bosken. De bewoners van instellingen, ouderen en andere bezoekers die wél van de partij waren, beleefden een heerlijke middag, die naar meer smaakte.

Dorpscommissie

Eierland vergadert

De Vereniging Dorpscommissie Eierlandse Huis houdt woensdag 17 april ledenvergadering in het Eierlandse Huis. Deze begint om 20.00 uur.