Tevoko wint van titelkandidaat

Het damesteam van volleybalvereniging Tevoko heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Zaanstad 3, dat op een derde plaats staat en nog kans maakt op de titel.

Met lastige services maakte Tevoko het de tegenstander behoorlijk lastig. Met mooie lange ralleys werd de eerste set met 25-23 gewonnen. In de tweede set lag de pass zo goed dat er snel en gevarieerd aangevallen kon worden. Zowel Ivet Former als Monique Leijstra scoorde vele punten. Met daarnaast nog een uitstekend blok van onder andere Joannie van Elk werd de set eenvoudig met 25-13 gewonnen. In de derde set gooide Tevoko de vertrouwde opstelling wat om, wat niet goed uitpakte. Er werden slordige fouten gemaakt en ongeconcentreerd gespeeld, waardoor Zaanstad kon uitlopen naar een flinke voorsprong. Tevoko liet bij vlagen goed volleybal zien, maar verloor met 21-25. Ook in de vierde set was het niveau van de eerste twee sets ver te zoeken. De verdediging zat niet goed in elkaar en Zaanstad scoorde vele ballen. Tevoko liet het er een beetje bij zitten. Zaanstad maakte hier gebruik van, en won met 17-25. In de beslissende vijfde set ging de knop weer om en was het Tevoko dat de dienst uitmaakte. Met moeilijke services, snelle harde aanvallen en een uitstekend blok werd in een mum van tijd een voorsprong van 8-1 opgebouwd. Zaanstad pakte nog een paar punten met een goede middenaanval, maar Tevoko was oppermachtig en won met 15-6.

Tevoko blijft door deze 3-2 overwinning op de 7e plaats in de Promotieklasse.