Geld voor lek

bij Durperhonk

De politieke partijen leggen zich erbij om €51.000,- uit te trekken voor het verhelpen van de lekkages bij basisschool Durperhonk in De Cocksdorp.

Ook de waterpompinstallatie van het grijswatersysteem op school wordt vervangen. Niet alle leden van de raadscommissie waren even gelukkig met de situatie. Klaas Veenbaas (CDA) sprak van een 'gepeperde nota' als gevolg van bezuinigingen in het verleden.

Tijdens de bouw in 2000 werd afgezien van koperen goten en de huidige goten zijn niet goed in staat het regenwater af te voeren. Als het regent en waait wordt het water onder de dakpannen geblazen en loopt het over het dakbeschot dat niet geheel waterdicht is.

Veenbaas en Jur Schuiringa (VVD) vroegen zich af of het grijswatercircuit niet kan worden vervangen door een gewone aansluiting op de waterleiding, Wethouder Frans Visman was dat echter niet van plan. Volgens hem is bewust gekozen voor een grijswatersysteem om kinderen bewust te maken van het hergebruiken van water.

De €51.000,- wordt uit de algemene reserve van de gemeente gehaald. Volgens Visman zit daar momenteel bijna €2,5 miljoen euro in.