Sieme Zijm, hier als profvoetballer, zit samen met Kevin Vink in de organisatie.
Sieme Zijm, hier als profvoetballer, zit samen met Kevin Vink in de organisatie. Foto:

Ex-profs organiseren voetbaldag

VZ Sport, het sportbureau van ex-profs Kevin Vink en Sieme Zijm, houdt op woensdag 1 en donderdag 2 mei voetbaldagen op het complex van Texel'94. Het programma omvat trainingen, een lunch, drinkpauzes en een spelletjes circuit met het nieuwste fenomeen Bumpball.

VZ Sport houdt zich bezig met voetbalevenementen en maatschappelijke projecten. Kevin Vink is jeugdtrainer bij Sparta en voetbalt bij Excelsior Maassluis in de hoofdklasse. In het dagelijks leven is hij docent lichamelijke opvoeding. Als prof speelde hij bij Sparta, Excelsior en RKC Waalwijk.

Sieme Zijm is hoofd opleidingen en trainer van het tweede elftal bij hoofdklasser Excelsior Maassluis. Hij kan terugkijken op een lange carrière als prof. In dertien seizoenen speelde hij ruim 321 wedstrijden betaald voetbal voor achtereenvolgens AZ, FC Zwolle, Sparta , GA Eagles, Excelsior en FC Emmen. Na zijn actieve carrière is hij een jaar assistent trainer geweest bij de A-junioren van Vitesse Arnhem. Na het profvoetbal heeft Sieme nog drie jaar in het eerste elftal van Excelsior Maassluis gespeeld, de club waar hij nu de talentvolle spelers klaarstoomt voor het eerste elftal. 'Voetbal is onze passie. Met onze ervaring en enthousiasme willen we dat graag overbrengen op de jeugd.'

VZ Sport biedt een gevarieerd en gespecialiseerd trainingsprogramma onder leiding van Kevin Vink en Sieme Zijm, geholpen door (ex)-profvoetballers. Niet alleen het voetbaltechnische aspect komt aan bod, ook het tactische en fysieke gedeelte: het juiste moment van bewegen en bijsluiten. Wanneer wel en wanneer niet diep gaan? Wat is een goed voedingspatroon voor een voetballer? Ook ouders worden voorgelicht over enkele voetbalzaken.

Op de voetbaldagen op 1 mei (voor mini's/F en E-pupillen) en 2 mei (voor D-pupillen en jC-junioren) wordt de jeugd, behalve door Zijm en Vink, ook getraind door ex- profs Rene van Dieren en ex-international Oscar Moens, die keepers traint. Eind vorige week waren al meer dan vijftig aanmeldingen ontvangen. De dagen zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en opgave via www.vzsport.nl. Toeschouwers zijn welkom.