Het muzikale Amerikaanse duo Dave McGraw & Mandy Fer komt graag naar Texel.
Het muzikale Amerikaanse duo Dave McGraw & Mandy Fer komt graag naar Texel.

Singer-songwriters McGraw & Fer  in Hollebol

Van Paradiso tot de Hollebol. Toch komt het muzikale Amerikaanse duo Dave McGraw & Mandy Fer graag naar Texel. Op donderdag 11 april geeft dit singer-songwriter duo een concert in De Hollebol.

De samenwerking tussen deze twee jonge singer-songwriters heeft magische trekjes. Met de teksten op hun album 'Seeds of a pine' nemen ze luisteraars mee in hun droomwereld, die zich veelal afspeelt in het weidse landschap van Noord Amerika. Ze mixen folk, blues, country en rock tot een fraai geheel.

De warme stem van Dave doet denken aan Jeffrey Foucault en Peter Mulvey en die van Mandy Fer's aan een andere Americana heldin: Patty Griffin. Beide artiesten spelen verdienstelijk gitaar (akoestisch en electrisch) en wisselen beurtelings de leadvocalen af, waarbij de ander de harmonieën voor zijn/haar rekening neemt. In de pers wordt momenteel gesproken van 'De ontdekking van het jaar'. Kortom: een avond met poëtische en subtiele liedjes, 'die je meenemen in een melancholische droomwereld, waarna je naar huis gaat met een brok in je keel en een 'must see' is voor elke liefhebber van folk, americana en singer-songwriters', aldus de organisatie.

Het concert begint oom 20.45 uur, kaartjes á €10,- zijn te koop in de voorverkoop bij De Hollebol of De Slock, tel. 313161.