KTF tijdens een eerder concert in de De Koninghal. (Foto archief Texelse Courant)
KTF tijdens een eerder concert in de De Koninghal. (Foto archief Texelse Courant) Foto: Gerard Timmerman

KTF: musical en films

Musical-, tv- en filmmuziek vormen het thema van het voorjaarsconcert dat het Koninklijk Texels Fanfarecorps zaterdag 13 april verzorgt in de Bgm. De Koninghal in Den Burg. Er wordt muziek gespeeld van beroemde componisten uit bekende films.

Ook wordt een uitvoering gegeven van het muzikale sprookje van Peter en de Wolf. Deze prachtige muziek van Sergei Prokofiev wordt uitgevoerd in een arrangement van dirigent Wendy Prins. Het verhaal dat er bij hoort, wordt gelezen door Joyce Pool. Bijzonder is dat een aantal leerlingen van Artex aan deze uitvoering meewerkt. Andrew Lloyd Webber is een zeer vermaard musicalcomponist. Van zijn hand komen werken als Jesus Christ Superstar, Cats en The Phantom of the Opera. Een van zijn minder bekende musicals is Aspects of Love, waaruit het KTF bij dit concert een selectie speelt. Ook deze muziek bevat de van Lloyd Webber bekende karakteristieken: prettig in het gehoor liggend en klinkend alsof de luisteraar het zelf bedacht zou kunnen hebben. Ander musicalwerk dat KTF deze avond uitvoert, komt uit Westside Story en ook wordt een selectie uit The Beauty and the Beast ten gehore gebracht. Uit film en tv passeert muziek uit James Bond, Shrek, The Pink Panther, The A-Team, Miami Vice, Pirates of the Caribbean. Niet onvermeld blijft de Nederlandse inbreng: Fanfare in Es. Dit stuk werd gecomponeerd bij de eertijds beroemde film 'Fanfare' van Bert Haanstra, die speelde in Giethoorn. De film doet tegenwoordig misschien enigszins gedateerd aan, dat geldt beslist niet voor de muziek, waarvan de melodieën door componist Jan Mul zeer kunstig in elkaar zijn gevlochten.

Het voorjaarsconcert van KTF vindt als vanouds plaats in de Bgm. De Koninghal en begint om 20.00 uur. Kaarten à €5,00, inclusief consumptie, zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de zaal. (Open vanaf 19.00 uur.) Bezoekers aan het concert maken kans op het winnen van een van de 'deurprijzen', die aan de hand van de toegangsbewijzen in de pauze worden getrokken.

Oranjefeest

In de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg wordt woensdag 24 april een Oranjefeest gehouden. Kinderen mogen vanaf 14.00 uur - verkleed - komen om een kroon te maken en een taartje te versieren. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Inloopavonden MooiTexel

KLV Texel, de vereniging van klein Logiesverstrekkers, verzorgt donderdag 11 en dondedag 25 april inloopavonden over de website mooitexel.nl. De avonden zijn bedoeld om leden wegwijs te maken in het gebruik van de site en eventueel hulp te bieden bij het invoeren van de presentatiegegevens. De avonden worden gehouden in het voormalige gebouw van Rijkswaterstaat aan de Keesomlaan in Den Burg en duren van 19.00 tot 21.00 uur.