Burgemeester Giskes overhandigt Heino Huizing een oorkonde. (Foto Jeroen van Hattum)
Burgemeester Giskes overhandigt Heino Huizing een oorkonde. (Foto Jeroen van Hattum)

Oranje strik Koninginneparkty

De Koninginneparkty van Heino Huizing heeft donderdag een zogeheten 'oranje strik' gekregen van burgemeester Francine Giskes.

De strik is een soort onderscheiding voor activiteiten die dinsdag 30 april in het teken staan van de inhuldiging van prins Willem-Alexander tot koning. De Koninginneparkty is een evenement dat sinds 2010 jaarlijks 's middags op Koninginnedag in het park in Den Burg wordt gehouden. Tijdens de aankomende troonswisseling stelt Huizing diverse schermen op in het park, zodat bezoekers niets van de festiviteiten in Amsterdam hoeven te missen. Daarnaast kent de Koninginneparkty dit jaar extra activiteiten voor kinderen. Huizing is de eerste op Texel die een 'oranje strik' heeft gekregen. Daar is onder meer een logo aan verbonden dat hij de komende weken in zijn PR mag gebruiken.

Burgemeester Giskes kan de komende weken nog vier andere strikken uitdelen namens het Nationaal Comité Inhuldiging. Initiatieven die origineel, positief en authentiek zijn en een groot publiek aanspreken, komen volgens het comité in aanmerking voor de onderscheiding.