Ballenvanger voor pannaveld De Koog

Er komen binnenkort basketbalpalen bij de Burgemeester De Koninghal in Den Burg en een ballenvanger bij het pannaveld aan de Nikadel in De Koog.

Dat heeft de gemeente laten weten. De plaatsing komt voort uit bijeenkomsten die burgemeester Francine Giskes en wethouder Hennie Huisman vorig jaar met jongeren hadden. Die bijeenkomsten werden gehouden als extra naast de dorpenronde van B en W. Het leverde diverse verzoeken van de jeugd op die de gemeente vervolgens met de dorpscommissies besprak.

Naast de basketbalpalen en de ballenvanger heeft de gemeente bijgedragen aan de inrichting van het heropende jeugdhonk van De Cocksdorp bij het Eierlandsche Huis. De gemeente bekijkt ook of in Oosterend een pannaveldje kan komen, al is het volgens wethouder Huisman lastig een plek te vinden die geen protest oproept.

Er wordt eveneens bekeken of in Den Burg, Oosterend en De Koog mobiele 'joppies' (jongerenopvangplekken) kunnen komen, maar daarvoor zijn nog geen locaties gevonden. De gemeente honoreert niet alle wensen, volgens Huisman worden veel verzoeken door jeugdvrijwilligers in de dorpen zelf en jongerenwerkers van Young 4 Ever opgepakt.