Ook jeugdrijders zijn welkom op de Lammetjestocht van Wielersport Texel. (Foto Frans Hopman)
Ook jeugdrijders zijn welkom op de Lammetjestocht van Wielersport Texel. (Foto Frans Hopman)

Lammetjestocht als start seizoen

Wielersport Texel begint het wielerseizoen zondag 7 april met de Lammetjestocht.

Aan deze tocht kan door iedereen worden deelgenomen: jong en oud, racefiets of mountainbike, lid of geen lid. Deelname is gratis en de organisatie roept daarom iedereen op zondag om 9.00 uur naar het Sportpark aan de Emmalaan te komen. Voor het vertrek worden alle deelnemers ingedeeld in groepen, elke groep met een eigen voorrijder. Er zijn groepen voor jeugd op mountainbike of racefiets, voor racefietsers die supersnel willen of die juist met de handen op het stuur willen rijden, voor mountainbikers die liever niet te veel buiten adem raken, voor dames en senioren.

Om precies 9.00 uur vertrekken de wielrenners voor een tocht over het eiland. De routes zijn alleen bekend bij de voorrijders, maar om 10.30 uur komen alle groepen aan bij 's Hertogenbosch aan de Muyweg. Daar hebben ouders de mogelijkheid hun kind op te pikken. Na een pauze met koffie, thee, limonade, koek en lammetjes, wordt de tocht voortgezet. Tussen 12.00 en 12.30 uur arriveren de fietsers weer op het sportpark in Den Burg, maar eerder afhaken kan natuurlijk ook. Het dragen van een valhelm is verplicht, aanmelden is niet nodig.

Paasrit MAB Club

MAB Club Texel houdt zondag 7 april de jaarlijkse Paasrit. Deelnemers kunnen zich vanaf 13.30 uur inschrijven bij Schoenmaker aan het Wezenland in Den Burg, waar om 14.00 uur wordt vertrokken. De rit is uitgezet door Patrick Simons en Angelien Hin, deelname kost €7,- per auto.

Schoolpleinfeest

Basisschool De Fontein in Den Burg houdt donderdag 25 april een groot schoolpleinfeest. Met een knipoog naar de Oranje Boven Spelen staan het feest in het teken van oud-Hollandse Spelen. Het feest duurt van 16.30 tot 19.00 uur, de opbrengst is bedoeld voor het opnieuw inrichten van het schoolplein. Naast oud-Hollandse spelen wordt ook de inwendige mens niet vergeten.