Vier nieuwe teammanagers

gemeentelijke organisatie

De gemeente heeft vier nieuwe teammanagers aangesteld. Zij komen op de leidinggevende posities die vrijkwamen, nadat in maart de functies van alle afdelingshoofden en teamleiders vervielen.

De vier nieuwe managers zijn Carla Kersbergen en Danielle van Zundert, die beiden op Texel wonen, Eduard Mesritz uit Bronkhorst en Gerrit Berkelder uit Deventer. De andere twee managers worden Onno Werkman en Bert Huisman die al leidinggevende functies binnen de gemeente hadden. De verandering is onderdeel van een reorganisatie van de gemeentelijke organisatie.

Kersbergen (1967), hoofd educatie bij Ecomare, krijgt vanaf 1 juni het team Beleid onder haar hoede. Volgens interim-directeur Jan Legters heeft zij ruime ervaring als leidinggevende en weet zij hoe beleidsmakers en projectleiders denken. Kersbergen zorgde bij Ecomare onder meer voor de invoering van de duurzame leerlijn voor de Texelse basisscholen.

Van Zundert (1973) woont sinds enige tijd op Texel. Zij gaat vanaf half mei het team Facilitair leiden. Van Zundert is nu nog manager Kinderopvang bij de Stichting Kinderopvang Den Helder - Texel. Daarvoor was ze adjunctdirecteur van een school.

Berkelder (1955) neemt vanaf mei het team Leefomgeving (Gemeentewerken) op zich. Hij is momenteel actief als strategisch adviseur bij de gemeente Lochem. Van 2005 tot 2010 was hij wethouder voor GroenLinks in Deventer. In de jaren negentig zat hij in het bestuur van die partij. Volgens Legters heeft hij de gave rust en vertrouwen uit te stralen.

Mesritz (1959) is sinds deze week teammanager Dienstverlening. In die rol wordt hij verantwoordelijk voor de zogeheten 'gemeentewinkel', een nieuwe benaming voor de plek waar Texelaars terecht kunnen voor diensten van de gemeente. Mesritz is communicatiedeskundige en heeft ruime ervaring in dienstverlening bij zowel de overheid als het bedrijfsleven.