Het diner-cabaret, waarmee Klif 12 groot is geworden: ook in het jubileumjaar te zien. (Foto Klif 12)
Het diner-cabaret, waarmee Klif 12 groot is geworden: ook in het jubileumjaar te zien. (Foto Klif 12) Foto: Pip Barnard

Jubileum Klif 12 groots gevierd

Met een bijzonder programma, speciale voorstellingen en klinkende namen, wordt de komende maanden het 25-jarig bestaan van Klif 12 gevierd.

Het jubileumprogramma wordt zondag 7 april gepresenteerd tijdens een vier uur durende receptie in het theater. Deze bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door uiteenlopende Texelse groepen en muzikanten. Vrijdag wordt een avond belegd voor genodigden en het complete programma wordt dinsdag met deze krant over het eiland verspreid.

Zoals al 25 jaar bestaat het jaarprogramma van Klif 12 uit twee series: de eigen producties en de voorstelingen van cabaretiers en artiesten uit het theatercircuit. In beide series zijn de komende maanden bijzondere voorstellingen te zien. Bij de eigen producties valt het Tapas Theater Diner op, waarin als het ware de succesformule van het Diner Cabaret (die ook dit jaar wordt voortgezet) een modern jasje krijgt. Sneller, flitsender en internationaler. Met korte sketches, liedjes en kleine hapjes. Ook de Standup Comedy Music Club belooft vier gevarieerde avonden van telkens drie keer een half uur standup-comedy. Vergelijkbaar, maar toch heel anders, wordt de Klif 12 Jubileum Wedstrijd, een improvisatievoorstelling van Johan Hoogeboom, Jan J. Pieterse en een speciale gast. Zowel de dichter als de pianist en de gast - onder wie Mylou Frencken en Katinka Poldeman - moet werken met onderwerpen die het publiek aandraagt.

Ook onder de artiesten die het theater dit jaar aandoen, staan bijzondere namen. Zoals Freek en Hella de Jonge en het Groot Niet Te Vermijden, voorstellingen die slechts zelden te zien zijn in een theater als Klif 12. Ook Brigitte Kaandorp, Hester Macrander en Speelman en Speelman geven aan dat 2013 niet zomaar een jaar is. Een bijzondere eenmalige jubileumactiviteit is de Vrouwen Theatermarathon, die op 19 mei, Eerste Pinksterdag, wordt gehouden. Tussen 12.00 en 24.00 zullen tien vrouwelijke cabaretiers telkens een voorstelling van een half uur geven, steeds voor een ander publiek.

Zondag wordt het programma gepresenteerd, tijdens een middag vol muziek en theater van voornamelijk Texelse artiesten, gepresenteerd door Hester Macrander. Publiek is welkom van 16.00 tot 20.00 uur.