Koosch Pels Rijcken en Charlotte Lorier in een eerdere editie van het Eenakterfestival. (Foto archief Texelse Courant)
Koosch Pels Rijcken en Charlotte Lorier in een eerdere editie van het Eenakterfestival. (Foto archief Texelse Courant)

Veel voorstellingen

bij Eenakterfestival

In tegenstelling tot eerdere jaren wordt het tweejaarlijks Eenakterfestival niet op twee opeenvolgende zondagmiddagen gehouden, maar op zondag 14 en vrijdag 12 april.

 

De doorsnee toneelvereniging speelt een of twee keer per jaar een avondvullende voorstelling voor eigen publiek. Vaak zijn er dan mensen die niet in de gelegenheid zijn mee te doen of voor wie geen geschikte rol voorhanden is. Het Eenakterfestival, dat eenmaal in de twee jaar wordt gehouden, is voor hen de kans om toch op het toneel te staan. Daarnaast zijn er mensen die geen lid van een club zijn en die toch het podium op willen. Ook voor hen biedt het Eenakterfestival daarvoor gelegenheid. Op het festival, dat gehouden wordt in Klif 12 in Den Hoorn, worden tweemaal acht voorstellingen aangeboden, waarvan de kortste slechts enkele minuten duurt en de langste een half uur. Met één groep, drie duo's en vier solisten belooft het festival een gevarieerd programma. De voorstellingen beginnen vrijdag om 20.00 uur en zondag om 14.00 uur. De toegang bedraagt €10,- (€8.- in de voorverkoop).

Programma

De Tsjelp (Hans van der Eems).

De tsjelp is weer gezien, terwijl iedereen dacht dat hij was uitgestorven. Spelers: Rob Maas, Janneke Daalder, Shirley van der Meulen, Meta Maas en Gitta Witte; regie Ina Schrama.

Vissen met Siep (Bas ten Have)

Een vrouw moet van haar man mee vissen. Hun communicatie verloopt niet zo vlot en daarom zoekt ze contact met anderen. Spel: Karin Nauta; begeleid door Bas ten Have.

Ik en Cabaret (Erik Zethof)

De zeventienjarige Erik Zethof heeft de smaak van cabaret te pakken en wil er na zijn examen naast een serieuze studie meer mee doen.

Bejegen me heus (Jos Ahlers)

Diep verscholen in een groot, leeg museum voor moderne kunst bewaken twee suppoosten een, schijnbaar, belangrijk kunstwerk. Spelers: Sietske Bakker en Joop Rommets; regie Roel de Waard.

Trijntje Daalder vertelt (Ina Schrama)

Trijntje Daalder, vrouw van commandeur ter walvisvaart Simon Walig vertelt. Over haar leven als vrouw van een walvisvaarder en over haar status in de Hoornder gemeenschap. Spel: Ina Schrama.

Geen reden tot paniek (Eric Hercules)

We onderbreken de programmering met deze ingelaste persconferentie. Blijft u rustig zitten, er is geen reden tot paniek. Spelers: Charlotte Lorier en Koosch Pels Rijcken; regie Eric Hercules.

Scenes uit 'Halte Tussenziel' (Freya en Sarah Eshuijs)

Freya Eshuijs is afgestudeerd fotografe en scenograaf. Sarah Eshuijs afgestudeerd actrice en theatermaker. Als duo maken ze voorstellingen, performances en beeldend werk.

Vergeetmenietje (Bas ten Have)

Een oude, slechtziende man in de jaren 30 van deze nieuwe eeuw, is niet bepaald te spreken over de kwaliteit van de zorg. Spel: Cor van Heerwaarden.

?