Texel in 2015 ook smaakhoofdstad?

Wordt Texel in 2015, het jaar dat 600 jaar stadsrechten wordt gevierd, Hoofdstad van de Smaak? Wil Texel meedingen naar de nominatie, dan moet dit vóór 1 mei kenbaar gemaakt worden.

Voor de landelijke Week van de Smaak® wordt ieder jaar een Hoofdstad van de Smaak benoemd. 'Texel maakt zeker kans', zegt Annette van Ruitenburg, samen met Benno Bakker de trekker. 'Als Waddeneiland met veel lokale producenten en duurzame initiatieven worden wij door de organisatie als serieuze aanvrager beschouwd.

Uit reacties van andere Texelaars maakt ze op dat het enthousiasme groot is en dat kansen worden herkend. Het idee is een werkgroep samen te stellen die een brede vertegenwoordiging heeft in de diverse organisaties. Bedoeling is activiteiten van de Hoofdstad zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de diverse zaken die het jaar rond worden georganiseerd. Horeca en toerisme kunnen er met arrangementen op aansluiten. In het kader van de Week van de Smaak worden initiatieven voor verzorgingshuizen, scholen en sportkantines ontwikkeld. De initiatiefnemers hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een projectsubsidie. Ze hopen op een spoedig antwoord, zodat ze een plan van aanpak kunnen maken.