Concerten

Kamerkoor

Het Kamerkoor van Artex treedt zaterdag 6 april op in het zeeaquarium van Ecomare. Hier wordt een voorproefje gegeven van het concert dat een dag later plaatsvindt.

Het koor treedt zondag 7 april op in het kerkje van Den Hoorn, voor het eerst onder leiding van Ellen Verburgt, de nieuwe dirigent. Het thema van het concert is 'Water, water, water' en er worden werken gezongen van onder meer Sweelink, Purcell, Brahms, Reger, Andriessen en Holst. Loes Bakker (dwarsfluit) en Colet Nierop (harp) verzorgen een instrumentale onderbreking. Het concert begint om 15.00 uur, de toegang bedraagt €5,-.

In verband met het thema maakt het koor een dag eerder een uitstapje naar het zeeaquarium van Ecomare. Dit optreden begint om 16.00 uur.

Het koor start op woensdag 10 april met een nieuw project, met als thema 'Anders dan anders'. De koorleden werken dan gedurende tien bijeenkomsten aan onder meer een stuk in het Japans, geschreven ter herdenking van de tsunami van 2011, en aan een stuk op een tekst van Paul van Ostaaijen, 'Marc groet 's morgens de dingen'. Ook wordt een stuk van Arvo Pärt ingestudeerd en wordt gewerkt met grafische partituren. Aanmelden kan via www.artex-texel.nl.