SVO speel gelijk

tegen Hollandia

SVO heeft in de thuiswedstrijd tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Hollandia uit Hoorn een gelijkspel uit het vuur weten te slepen en had stiekem misschien meer verdiend: 1-1.

De eerste twintig minuten waren weliswaar voor Hollandia, maar paal en goed keeperswerk voorkwamen dat SVO op een achterstand werd gezet. Zodra SVO merkte dat er onrust heerste in de ploeg van Hollandia, zette het de schroom van zich af. Dennis Daalder schoot via de buitenkant van de paal naast en ook Sil van Dijk raakte de paal. Even later wipte hij de bal net naast. SVO controleerde de wedstrijd, maar Hollandia sloeg net voor rust toch toe: na een aanval over rechts werd de bal teruggelegd op de zestienmeter en onhoudbaar ingeschoten: 0-1

Na rust speelde SVO vol passie en zelfs bij vlagen met goed combinatiespel. Er waren kansen op de gelijkmaker, maar terwijl iedereen zich al bij een onverdiende nederlaag had neergelegd, dacht Barry Boersen daar anders over en schoot binnen de zestien meter de bal hard achter de doelman: 1-1. Het werd nog even spannend toen Dave Witte de bal uit de draai snoeihard op de kruising schoot en SVO zelfs bijna drie punten had bezorgd. Het bleef echter bij 1-1.