Fotoqie Camara kreeg een schop tegen zijn achillespees. (Foto Willem Sangers)
Fotoqie Camara kreeg een schop tegen zijn achillespees. (Foto Willem Sangers) Foto: Pip Barnard

SV De Koog verspeelt punten

SV De Koog heeft in de thuiswedstrijd tegen Wieringerwaard belangrijke punten verloren. De tegenstander won met 3-4.

De Koog begon slap en pas toen het veel fellere Wieringerwaard binnen zeven minuten op een voorsprong van 0-2 stond, begon de ploeg te voetballen. Thijs van Veen was zelfs dicht bij de 1-2, maar de keeper van Wieringerwaard stond in de weg. De Koog bleef aandringen, maar hield het tempo te laag om het Wieringerwaard moeilijk te maken. Vlak voor rust maakte Fotoquie Camera 2-1. Ook in de tweede helft begon De Koog te makkelijk en als Wieringerwaard had gewild, had het de wedstrijd veel eerder kunnen beslissen. In de zestigste minuut scoorde Bart Grisnigt uit een kluts de gelijkmaker. Maar Wieringerwaard bleef profiteren van het rommelige spel van De Koog en liep uit naar 2-4. De Koog probeerde met een extra aanvaller nog meer druk te zetten en Pieter List scoorde vanuit een voorzet 3-4, maar ondanks de kansjes die de ploeg nog kreeg, ging SV De Koog met lege handen van het veld af. Coach Jan Loew reageerde teleurgesteld: 'We begonnen te slap en als je dan in een korte tijd tegen een achterstand staat, is het een hele opgave dat weg te poetsen. We hebben ons best gedaan en onnodig verloren.'