Hans Berbee in actie. (Foto Willem Sangers)

ZDH: één punt uit twee duels

ZDH heeft aan de twee inhaalduels in het paasweekeinde slechts één punt overgehouden. In Tuitjenhorn werd het zaterdagavond 0-0 tegen middenmoter Hollandia T, maandagmiddag ging de thuiswedstrijd tegen Con Zelo uit Waarland, de nummer drie van de ranglijst, met 2-6 verloren.

Tegen Hollandia T trad ZDH aan met een geïmproviseerde opstelling. Toch verliep de wedstrijd verrassend goed. De gastheren hadden weliswaar meer balbezit, de Hoornders verdedigden zich uitstekend en lieten geen steken vallen.

Gevaarlijk werd het slechts door indraaiende corners, die door de harde wind lastig te beoordelen waren. Pas toen Hollandia T in het slotkwartier meer risico nam, ontstonden enkele doelkansen. De beste waren voor de thuisploeg. Eenmaal kaatste de bal via de paal het veld weer in, in de slotseconde ging het speeltuig via de vingertoppen van keeper Daniël Bakker net naast. Het laatste fluitsignaal, na vijf minuten blessuretijd, werd door ZDH met gejuich begroet.

Ook tegen Con Zelo leek een goed resultaat mogelijk. Na een minuut stilte, wegens het overlijden van Annie Zwanenburg, de vrouw van erevoorzitter Ferry Zwanenburg, speelde ZDH een sterke eerste helft, waarin de ploeg zelfs kansjes op een voorsprong kreeg. Maar na rust werd alle hoop al snel de bodem in geslagen. Een vrije trap ging onhoudbaar in de kruising, waarna het door een dekkingsfout halverwege de tweede helft 0-2 werd.

In het laatste kwartier was sprake van een doelpuntenfestijn. Nadat Con Zelo 0-3 en 0-4 had gescoord, bracht Jelmer Bomas met twee wonderschone doelpunten de spanning enigszins terug. Bij het eerste trof hij doel met een stiftbal over dertig meter. Het laatste woord was echter aan de gasten, die vlak voor tijd 2-5 en 2-6 maakten.

ZDH moet door de nederlaag nog steeds waken voor degradatie naar de vijfde klasse. Zondag wacht opnieuw een spannend duel, wanneer Geel Zwart'30 uit 't Zand naar Den Hoorn komt.