In de seniorenvoorstellingen in Cinema Texel is onder meer Silver Lining Playbook te zien.
In de seniorenvoorstellingen in Cinema Texel is onder meer Silver Lining Playbook te zien.

'APP' en een hartverwarmend liefdesverhaal

Bij de seniorenvoorstellingen, die dinsdag in Cinema Texel worden gehouden, is een van de vertoonde films 'Silver Linings Playbook', die zowel wordt omschreven als 'hartverwarmend romantisch' als ook 'verwrongen psychodrama'.

'Silver Linings Playbook' is hoe dan ook een ongebruikelijk, maar toch voorspelbaar liefdesverhaal. De film begint om 14.00 uur, bij toegang staat het licht hoger en het geluid van de film staat zachter. Om 14.15 uur draait 'Oz: The Great And Powerful'. De toegang tot de seniorenvoorstellingen bedraagt €7,-, inclusief koffie en koek.

Ook nog te zien is APP, de Nederlandse film over Anna Rijnders die na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn verlamd raakt, verstrikt raakt in haar eigen virtuele wereld en verslaafd aan apps, social media en haar smartphone. Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna een mysterieuze APP op haar smartphone, die antwoord heeft op alle vragen. Als ze cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het hier om iets anders gaat dan alleen een handige APP. De film maakt tevens gebruik van de smartphones van de bezoekers.