Sander de Haan van Texel'94 in actie tegen JVC. (Foto Willem Sangers)
Sander de Haan van Texel'94 in actie tegen JVC. (Foto Willem Sangers) Foto: Willem Sangers

Texel '94 wint van JVC

Texel'94 heeft zaterdag een 3-0 overwinning geboekt op JVC. De selectie van Marcel Ris revancheerde zich voor de 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd aan het begin van de competitie. Tweede paasdag won Texel'94 met 0-4 van Berdos.

De gevreesde doelpuntenmaker van de JVC Patrick Beens kreeg geen schijn van kans zich te manifesteren. De Texelse defensie had hem volledig in de tang. De eilanders begonnen scherp aan de wedstrijd en waren fel in de duels. De gasten werden enigszins onder de voet gelopen door de sterk gemotiveerde gastheren. Dit leidde in de negende minuut tot de eerste Texelse treffer door Marco Koorn (1-0).

JVC was lichtelijk aangeslagen. Dat leidde tot slechte passing en slordig spel. In het vervolg klonk gemor van de tribune van meegereisde Dorper supporters. Omstreeks de 15e minuut ontpopte keeper Alexander Smit zich tot de held van de wedstrijd door een penalty van JVC te stoppen. De Texelaars kregen hiervan een 'kick' en de tegenstander ging paniekeriger spelen. De technische staf van de bezoekers stond langs de rand van het veld hoofdschuddend te coachen. De gemoederen binnen de lijnen raakten verhit en de scheidsrechter had moeite de wedstrijd in de hand te houden. Jeroen Vlaming maakte de ellende voor de Julianadorpers erger door 2-0 in de touwen te jagen. Kort na rust maakte Ruben Duinker na goed voorbereidend werk van Jeroen Vlaming de derde Texelse treffer(3-0). De bezoekers probeerden nog wel de bakens te verzetten, maar de wedstrijd was gespeeld. De keeper van JVC behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag door bekwaam ingrijpen. Trainer Ris zorgde voor fris bloed in zijn team door Jimmy Vlaming en Tom de Lugt voor respectievelijk Jeroen Vlaming en Marco Koorn in te zetten.

Ook winst op Berdos

Degradatiekandidaat Berdos had tweede paasdag niet veel in te brengen tegen het hoger op de ranglijst staande Texel '94. De straffe koude noordooster die aanvankelijk van doel tot doel stond maakte het voetballen voor de spelers niet gemakkelijker. De gasten begonnen met de wind tegen. Desondanks trok de Texelse ploeg meteen ten aanval. Al na vijf minuten had Niels van Zuylen de score voor de eilanders kunnen openen. Hij mikte echter juist naast het vijandelijke doel. Meteen erop verdween een kopbal van Jesper Arkenbout via de keeper over het Berdos-doel. De gastheren werden op eigen helft teuggedrongen en Texel '94 was duidelijk de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen kopte ook Marco Koorn nog eens over de lat van de tegenstander. Door de drukte in het Berdos-strafschopgebied lukte het Texel '94 niet de bal in doel van de tegenstander te krijgen. Er volgde een fase met rommelig en onverzorgd spel. Na een half uur werd Van Zuylen gewisseld voor Bart de Lugt. Een minuut of zeven voor de rust schoot Ruben Duinker tijdens een onoverzichtelijke situatie voor het Berdos-doel van dichtbij de bal tegen de touwen (0-1).

Vier minuten voor de rust scoorde Ralph Slik vanaf afstand na een knappe persoonlijke actie de 0-2 in de verre hoek. Twee minuten na de hervatting van de tweede helft zorgde Bart de Lugt met een fraai afstandsschot voor de derde Texelse treffer.(0-3). Toen Marco Koorn omstreeks de 60ste minuut de 0-4 op het scorebord liet aantekenen, was de wedstrijd gespeeld.